Nükleer santral teklifleri en erken haziranda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, nükleer santral kurulması için teklif alma süresini, ihaleye çıkıldıktan sonra en az üç ay olarak belirledi.

Nükleer santral teklifleri en erken haziranda
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Şartname ile belirlenecek teklif alma süresinin daha da uzun tutulabileceği öğrenildi.

Enerji Bakanlığı’nın Bakanlar Kurulu onayı alınmak üzere Başbakanlık’a gönderdiği nükleer santral ihalesine ilişkin yönetmelik taslağında, teklif alma süresi ilana çıkıldıktan sonra asgari üç ay olarak belirlendi.

Yönetmelik Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girdikten sonra bir ay içinde ihale ilanına çıkılacak.

TEKLİF SÜRESİ UZAYABİLİR


Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından çıkılacak ihalede teklifler en az üç aylık sürede alınacak. Üç aylık süre sınırı yönetmelik ile belirlenirken, net teklif alma süresine şartnamede yer verilecek. TETAŞ üç aylık süreyi daha da uzun tutabilecek.

Şirketlerden teklifler alındıktan sonra ayrıca bir görüşme-pazarlık süreci olmaksızın değerlendirme yapılacak. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), belirlediği kriterlere göre uygunluk denetimi yaparken, bu aşamadan onay alamayanlar ihaleden elenecek. Kalanlar arasında TETAŞ’ın belirleyeceği şirket Bakanlar Kurulu onayı ile nükleer santral kurmaya hak kazanacak.

ANKA


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir