Üsküdar cazibe merkezi olacak

Holiday Inn ve Marriott gibi birçok uluslararası otel zinciri Üsküdar bölgesinde yatırım için araştırma yapıyor.

Üsküdar cazibe merkezi olacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Bölgede inşaatı süren ve başlamak üzere olan dört tane 5 yıldızlı otel projesi bulunuyor. İstanbul'un en eski ilçelerinden biri olan Üsküdar, uluslararası otel zincirlerinin ilgi odağı oldu. Holiday Inn ve Marriott gibi birçok uluslararası zincir bölgede yatırım için araştırma yapıyor.

Bölgede inşaatı süren ve başlamak üzere olan dört tane 5 yıldızlı otel projesi bulunduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, bu projelerin 2012 yılına kadar tamamlanacağını söyledi.

İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) yöneticileri ile birlikte geçen hafta bir toplantı düzenleyen Kara, "Uluslararası dev zincirlerin yanında Kaptanoğlu Denizcilik firmasının yöneticilerinden de olan AK Parti Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu ile Kıran Denizcilik Şirketi bölgemizdeki Sümerbank Lojmanları'na talip oldu. Bu firmalarla temaslarımız devam ediyor. Netleşen projeler arasında Cengiz İnşaat'ın Bağlarbaşı'na 40 milyon dolara otel kurma projesi var" dedi.

Marmaray 2012'ye yetişir
Dünyadaki en önemli projelerden biri olan Marmaray Projesi'nden de bahseden Kara, "Proje, İstanbul Boğazı geçişini 5 dakikaya düşürecek. Gebze-Halkalı arasında saatte 60 bin yolcu taşınması planlanan projenin 2012 yılında hizmete girmesi öngörülüyor. Proje arkeolojik kazılar nedeniyle gecikti. İstanbul'un binlerce yıllık tarihi bu proje ile ortaya çıktı. Ancak şu an çalışmalara engel oluşturacak bir şey kalmadı" diye konuştu.

Öte yandan Acıbadem'deki eski Ford Otosan arazisi üzerinde yer alan Akasya Projesi'nin 2013 yılında faaliyete geçeceğini de kaydeden Mustafa Kara, projenin 180 bin metrekarelik alan üzerinde kurulduğunu söyledi. Projede alışveriş merkezi, lüks konut, hastane, spor tesisi gibi birçok çalışmanın yer aldığını belirten Kara, "Bu projeden sonra Ülker, Sinpaş ve Corio gibi büyük gruplar bölgede arazi alımı yapıyor" dedi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir