Korsanlar İstanbul'u İşgal Etti!

İstanbul'da yaklaşık 35 bin korsan taksi var, plaka fiyatı 400 bin TL 'ye kadar indi.

Korsanlar İstanbul'u İşgal Etti!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul ’korsan taksi’ cenneti haline gelince yatırım amacıyla taksi plakası alanlar büyük bir kayba uğradı. Taksi plakasının değeri bu yıl 600 bin TL’den 400 bin TL’ye gerilerken taksi kira bedeli ise 2 bin TL’nin altına indi. Yolcuların can ve mal güvenliğini tehdit eden korsan taksilerin artışında

500 TL ceza kesilip bırakılması etkili oluyor

Korsan takside önü alınamaz artış, ticari taksi plaka değerlerini yarı yarıya düşürdü. Yatırım aracı olarak kullanılan ticari taksi plakaları 2009’un ilk 6 ayında 600 bin TL’den 400 bin TL’ye kadar geriledi. Taksi kira bedeli, her isteyen korsan taksicilik yapabilince 3 -4 bin TL’lerden 2 bin TL’nin altına indi.

35 bin korsan taksi var

Türkiye genelindeki toplam 95 bin ticari taksiden 18 bini İstanbul’da çalışıyor. Resmi olmayan verilere göre, İstanbul’da 35 bin korsan taksi var ve bu yılın ilk 8 ayında bunların bin 415 tanesine ceza kesildi.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, korsan çalışanların ticari taksileri ekmeğinden ettiğini söyledi. Kaçanoğlu, “Buna kimse engel olmuyor. Korsanlar çeşitli isimler altında devletin ilgili birimlerinden bile korkmadan ücret tarifesi bastırıp dağıtabiliyorlar. Bazı korsan taksi şoförleri kendi araçlarıyla eşini dostunu istedikleri yerlere götürürken bazıları da rent a car dükkanları adı altında bu işi yürütüyor. Hatta rent a car adı altında faaliyet gösterdiğinden dolayı fiyata KDV ekleyip fatura kesenler bile var. Kendilerini rent a car olarak tanımlayan bu kanun ve hak tanımazlara dur deme zamanı geldi” dedi.

İstanbul’da 18 bin taksi plaka sahibi ve sayıları 35 bini bulan şoför esnafı olduğunu belirten Kaçanoğlu, “Bu meslekten ekmek yiyen esnaf toplamda 50-60 bin. İstanbul’da sayıları giderek artan korsan taksilerin sayısı binlerle ifade ediliyor. Eskiden taksicilerin en büyük sorunu can güvenliğiyken şimdi korsanlar oldu” diye konuştu. Mesleğin zorluklarına rağmen direnmeye çalıştıklarını ifade eden Kaçanoğlu, “Biz 103 kişi kurban verdik. İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tek umudumuz. Bizler bu döngünün değişmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

ÖTV indirimi bekleniyor

2010 İstanbul Kültür Başkenti kapsamında ÖTV ve KDV ödemelerinin bir defaya mahsus olarak kaldırılacağı bilgisinden beri beklediklerini söyleyen Kaçanoğlu, “ÖTV ve KDV’lerin kaldırılması 9 milyar lira kâr yaratacaktı. Yaklaşık 4 bin kişi arabasını yenilemek için bu kanunun yasalaşmasını bekliyor” dedi. 1966 yılından beri İstanbul halkına hizmet verdiklerini belirten Kaçanoğlu, “2010 Kültür Başkenti İstanbul’da bize çok şey düşüyor. Biz taşın altına elimizi soktuk. İstanbul halkına iyi hizmet vermek için sürekli anketler yaptırıyoruz. Gece tarifesinin kaldırılması, da bu anketler sonucunda alınmış bir karardır” diye konuştu.

Günlük yolcu sayısı 500 bine düştü, taksiler sahibine döndü
 
Ekonomik kriz öncesinde İstanbul’da günlük 1 milyon kişi taşıdıklarını ifade eden İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu 2009 yılında bu rakamın yarı yarıya azaldığını, müşteri bulamayan şoförlerin de taksileri sahiplerine iade ettiğini anlattı. Başkan Kaçanoğlu, “2009 yılında taşıdığımız günlük yolcu sayısı 500-600 bin kişiye kadar düştü. Yine kriz öncesi ticari taksilerin yüzde 80’i kiralık şoför kullanırken krizle birlikte taksilerin yüzde 50’sini mal sahipleri kendisi kullanmaya başladı. Yani hem kriz hem de korsan çalışanlardan dolayı İstanbul’da ortalama 5-6 bin kişi ekmeğinden olmuş durumda” diye konuştu.

500 TL ceza ödeyip tekrar yola çıkıyorlar

* İstanbul’un korsan taksi sorununun çözülememesinin ardında caydırıcı bir ceza sistemi bulunmaması yatıyor.

* Bu yılın ilk 8 ayında bin 415 korsan taksi yakalandı ancak bu taksiler sadece 500 TL ceza ödeyerek tekrar ’işlerine’ geri döndü.

* Denetime tabi olmayan korsan taksiler yolcuların can ve mal güvenliği açısından da ciddi riskler yaratıyor.

* Hiçbir merciye şikayet edilemeyen korsan taksilerin büyük bölümü görüntü itibarıyla da resmi taksilerden ayırt edilemiyor.
 
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir