Kontör Bank bayilik veriyor

Kontör Bank olarak bilinen ve kart borcunu ödeyemeyen tüketicelere alternatif sunan Kuyumcular işi bayileşmeye kadar götürdü.

Kontör Bank bayilik veriyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Kontör Bank olarak bilinen ve kart borcunu ödeyemeyen tüketiciye taksitle mal satmış gibi yapıp nakit yaratan alternatif finansçılar işi bayileşmeye kadar götürdü. Üsküdar’da bir şirket isteyene bayilik verilecek diye mail atıyor.
 
KREDİ kartı borçlularının sayısı her geçen gün artarken kart borçlusuna nakit yaratma cambazlığı yeni bir boyut kazandı. Kamuoyunda ‘kontör bank’ olarak bilinen kredi kartı borcuna nakit yaratan girişimciler işleri büyütüp artık bayilik ve temsilcilik vermeye başladı. Kredi kartı borcunu kapatmada en çok kullanılan yöntem olan ‘kuyumcudan vadeli altın alım taktiği’ni uygulayanlardan İstanbul Üsküdar’daki ‘Altın Yatırım Merkezi’ isimli kuruluş, e-mail aracılığı ve sokak ilanlarıyla bayilik ve temsilcilik vereceğini duyurdu.

NAKİT TEMİNAT

İSTANBUL’UN
her semtine ve Türkiye’nin her yerine temsilcilik ve bayilik vereceğini açıklayan kuruluş, talepte bulunanları randevu vererek yüz yüze görüşmeye çağırıyor. Telefonda bilgi vermekten kaçınan şirket temsilcileri, bayilik şartının yapılan işlem kadar nakit teminat istediklerini kaydettiler. Örneğin, 100 milyar liralık işlem yapan bir bayi, bunun karşılığında 100 milyar liralık nakit teminatı yatırmak zorunda. İşlem miktarı arttıkça teminat miktarı da yükseliyor. Bayilerin ne kadar kazanacağı ise soru işareti. Yetkililer ‘Eğer iyi iş yapabilirseniz günde en az 2 bin lira kazanırsınız’ dediler. Yapılan işlem ise hem vatandaşın hem de bankaların işine geldiği için hiçbir şekilde denetime tabi tutulmuyor.

YÜZDE 30 KOMİSYON

ÖRNEĞİN
Ahmet Bey’in 3 milyar liralık kredi kartı borcu var. Fakat nakit bulamıyor. Soluğu kuyumcuda alıyor. Kuyumcu Ahmet Bey’e kredi kartıyla 12 ay taksitle altın satmış gösteriyor. Ahmet Bey de sattığı altınları geri kuyumcuya satmış gibi gösterip borcu karşılığında nakiti alıyor. Ancak burada kuyumcu yüzde 1 komisyon ve yüzde 30 da banka komisyonunu Ahmet Bey’den tahsil ediyor. 3 milyar lira için alınan söz konusu komisyonların toplam tutarı 930 liraya denk geliyor. Ahmet Bey kuyumcudan aldığı nakit parayla kredi kartı borcunu kapatarak yüksek faiz ödemekten kurtuluyor. Geriye, almış gibi yaptığı altınların taksitlerini ödemek kalıyor. Kuyumcu da bankaya yüzde 20 işlem komisyonu ödüyor. Aradaki fark kuyumcunun kárını oluşturuyor. Banka da hem sorunlu kart borcunu tahsil etmiş oluyor hem de müşterisinin işlemlerinin devam etmesinden dolayı mutlu kalıyor.


Kontörle borç kapama


Kredİ kartı borçlularına nakit yaratma cambazlığında başka bir yol da cep telefonu ‘kontör’üyle borç kapatma yöntemi. Kontör bayii, yıllık yüzde 25 faiz ve 12 ay taksitle kart borcuna çare oluyor. Kart borcuna esnaf çözümü şöyle işliyor: Bayi örneğin 1.000 liralık borcunuzu sizin için kapatıyor. Aynı bayi ardından size 1.250 liralık kontör satmış gibi gösterip, faturasını da veriyor. Sonra aylık 104 TL’den 12 ay taksitle kart borcunuzdan kurtulma karşılığında kontör taksidi ödüyorsunuz. Bayi de kontörü size vermeyip spotta satıyor.


Kaynak: YENER YALÇIN - STAR

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir