Üsküdar'da Ramazan Öncesi Fırınlara Denetim

Üsküdar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri Ramazan öncesi, ilçedeki fırınlara ve gıda imalatı yapan firmalara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Üsküdar'da Ramazan Öncesi Fırınlara Denetim
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğüne bağlı, gıda mühendisleri ve zabıta ekipleri, Üsküdar Bulgurlu ve Cumhuriyet Mahallelerinde üretim yapan fırın ve gıda imalatı yapan işletmelere denetim gerçekleştirdi.

5 FIRIN VE 2 PASTANEYE BASKIN

Sabah saatlerinde başlayan denetimlerde, 5 fırın, 2 pastane ve unlu mamul üretimi yapan işletmeler, ruhsat ve hijyen kontrolünden geçti. 18 maddeden oluşan asgari şartları yerine getirip getirmedikleri incelenen işletmelerde, yerine getirmedikleri her şart için 108 lira para cezası kesildi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri Ramazan öncesi, ilçedeki fırınlara ve gıda imalatı yapan firmalara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

AMAÇ HALKIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAK

Denetimler öncesi açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, vatandaşın içinin rahat olması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, ''Biz Üsküdar Belediyesi olarak gıda üretimi yapan tesisleri özellikle fırın ve unlu mamul üretimi yapan yerleri denetliyoruz. Bunda amacımız halkımızın sağlığını korumak. Aynı zamanda çalışanların iş güvenliğini kontrol ediyoruz. Ayrıca ramazan ayı yaklaşıyor. Halkımızın Ramazan ayını içi rahat bir şekilde geçirmesini sağlamak istiyoruz. Bu denetimler sonucunda iş yeri sahipleri daha iyi faaliyetlerini sürdürecekler'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, ''vatandaşlarımızın içinin rahat olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' dedi

DURUM PEK İÇ AÇICI DEĞİL

Yapılan denetimler sonucunda durumun pek iç açıcı olmadığını söyleyen Üsküdar Belediyesi Gıda Mühendisi Aysu Aydın, işletmelerin mesafe kat etmesi için çabaladıklarını ifade etti.

İşletme şartlarının asgari olduğunu belirten Aydın, fırınlardan çok abartılı talepte bulunmadıklarını söyledi. Aydın, ''Bizim denetimlerimiz her gün devam ediyor. Ramazan dolayısıyla da sıklaştırdık bu denetimleri. Sabahtan beri gittiğimiz yerlerde sizlerinde şahit olduğu gibi hoş olmayan durumlarla karşılaştık. Biz asgari şartları istiyoruz. Çok fazla abartılacak şartlarımız yok. İşletmelerde istediğimiz şartlar, un depolarında havalandırma sistemini sağlamaları, hamurhanelerde direk açılan yerler var. Bunları engellemelerini istiyoruz. Havalandırma olmayınca bir çok problem oluyor. Kişisel hijyen kurallarına uymuyorlar. Tuvaletlerde kağıt havlu uygulaması yok. Bunların uyarılarını yapıyoruz. Gramaj kontrollerimiz oluyor. Rutin bir şekilde kontrollerimize devam ediyoruz. Genel görünüm çok iyi değil'' diye konuştu.

Üsküdar'daki kontroller sırasında sağlıksız üretim yapan, personeli yetersiz olan ve makinelerin temizliğinde eksiklikler tespit edilen fırınlara ceza ve ihtar tutanağı düzenlendi.

EKSİĞİ OLAN FIRINLARA TESPİT TUTANAĞI

Sağlık koşullarını yerine getirmeyenler hakkında tespit tutanağı hazırlandı. Kontroller sırasında sağlıksız üretim yapan, personeli yetersiz olan ve makinelerin temizliğinde eksiklikler tespit edilen fırınlara ceza ve ihtar tutanağı düzenlendi. Belediye yetkilileri, fırıncılara eksiklerini gidermek için 3 gün ile 15 gün arası süre tanıyor. Bu zaman zarfında gerekli çalışmaları yapmayanlara kapatma dahil cezai yaptırımlar uygulanacak.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir