Türkiye'nin En Kapsamlı ve Gelişmiş Otizm Merkezi Üsküdar'da açıldı

Üsküdar Belediyesi, Sağlık Bakanlığı ile birlikte Türkiye'de ilk, dünyada ise örneği çok az olan bir projeye daha imza attı. Tanı, tedavi planlama, tedavi takip ve ailelere özel eğitimlerle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan Otizm Merkezi Üsküdar'da açıldı

Türkiye'nin En Kapsamlı ve Gelişmiş Otizm Merkezi Üsküdar'da açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Her yaştan ve her kesimden insanın yaşantısına dokunan proje ve hizmetleriyle Türkiye'de sosyal belediyecilikte örnekle gösterilen Üsküdar Belediyesi, Sağlık Bakanlığı ile birlikte Türkiye'de ilk, dünyada ise örneği çok az olan bir projeye daha imza attı. Tanı, tedavi planlama, tedavi takip ve ailelere özel eğitimlerle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan Otizm Merkezi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in katılımıyla düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Otizmli çocuklar ve ailelerinin de katılımının gözlendiği törende, Üsküdar Belediyesi'nin herkes için ''ulaşılabilirlik'' ve ''fırsat eşitliği'' gözeterek geliştirdiği Otizm Merkezi ile sosyal belediyecilikteki başarısını zirveye ulaştıracağı vurgulandı.

Üsküdar Belediyesi, Sağlık Bakanlığı ile birlikte Türkiye'de ilk, dünyada ise örneği çok az olan bir projeye daha imza attı.

Üsküdar Belediye'mizi sosyal belediyecilikte öncü adımlar attığı için kutlayan İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya, ''Bu merkezle ailelerin omuzlarındaki yük bir nebze de olsa alınmış olacak. Bu anlayışla inşa edilen bu merkezin manevi hazzında çok güçlü bir malzeme var. Biz ona karşılıksız sevgi diyoruz. Bunu esirgemeyen Üsküdar Belediye Başkanımızı yürekten alkışlıyoruz'' dedi.

Üsküdar Belediyesi olarak Otizm Merkezi ile sosyal belediyecilikte bir ilki daha gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediye olarak Otizm Merkezi ile sosyal belediyecilikte bir ilki daha gerçekleştirdiklerine dikkat çekti

''Sağlık Bakanlığımızın destekleri ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün katkılarıyla hayata geçirdiğimiz projemiz, Türkiye'de ilk olması itibariyle bundan sonraki projelere ilham olacak, örnek olacak. Burası ilk olmanın ötesinde aslında geç kalınmış bir proje. Bu proje bundan 3 yıl önce hayata geçirdiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi'nin bir uzantısı. Böylece çok anlamlı bir projeyi ilave olarak hizmete sunmuş oluyoruz. Sağlık Bakanlığımızın tecrübesi ve Dünya Bankası'nın imkânlarıyla projemizi tamamladık. Otizm konusu ne yazık ki biraz unutulmuş bir konu. Hâlbuki bu konu daha da büyümüş durumda. 2000'li yılların başında her 250 çocuğa otizm teşhisi konulurken, bugün bu sayı 40'a kadar düştü. Tehlike çanları çalıyor. Toplumu bilinçlendirmek, ailelere yol göstermek adına eğitimin önemine inanıyoruz. Profesyonel ekibimiz ve uzman doktorlarımızın gayretleriyle merkezimiz İstanbul'da önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Engelsiz Yaşam Merkezimiz ile koordineli olarak çalışarak otizm konusunda örnek çalışmalar gerçekleştirecek. Merkezimiz otizmli bireylerimize ve ailelerine bir çare kapısı olacak.''dedi.

Otizm Merkezinde, otizmli bireyler ile ailelere tam anlamıyla bir yol haritası sunacak.

Otizimli Bireylere ve Ailelerine Yol Haritası Sunacak

Üsküdar Belediyesi tarafından toplumsal ölçekte otizm sendromlu bireylere karşı hassasiyet ve farkındalık oluşturulması amacıyla projelendirilen Otizm Merkezinde, otizmli bireyler ile ailelere tam anlamıyla bir yol haritası sunacak. Türkiye'de bir ilk olacak merkezde, tanı koyma, tedavilerini planlama ve tedavi takip işlemleri tek çatı altında yapılacak. Aynı zamanda ailelere de eğitimler verilecek. Her yaştan ve her kesimden birey ve aileler merkezden yararlanabilecek.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir