11 parti oy pusulasından çıkarıldı

Seçime katılabilecek yeterlilikteki 31 Siyasi Parti YSK'ya milletvekili aday listelerini sundu. Seçimlere katılma yeterliliği olan bu partiden 11'i ise başvuruda bulunmadığı için oy pusulasından çıkartıldı.

11 parti oy pusulasından çıkarıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Seçimlere katılma yeterliliği bulunan 31 partiden 11'i seçimlere girmeme kararı aldı ve listelerini göndermeyerek başvuru yapmadı. Toplam 20 parti başvuruda bulundu. Büyük Birlik Partisi ise, Saadet Partisi çatısı altında seçime gireceklerini açıkladı.

Böylece, seçimlerde kullanılacak birleşik oy pusulasında yer alacak parti sayısı 19'a düştü. Partilerin oy pusulasındaki yerleri de değişmiş oldu.

SEÇİME KATILMAYAN PARTİLER

Hür Dava Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Demokratik Gelişim Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Hak ve Adalet Partisi, ÖDP, Genç Parti, İlk Parti, Hak ve Eşitlik Partisi, Türkiye Komünist Partisi

PUSULALARDAKİ YERLER DEĞİŞTİ

Partilerin pusulalardaki yerleri de değişti. Buna göre, pusulanın 1. sırasında Doğru Yol Partisi yer alırken, daha önce 18. sırada yer alan MHP 10. sıraya, 19. sırada yer alan HDP 11. sıraya, 22. sırada yer alan CHP 13. sıraya, 23. sırada yer alan AK Parti ise 14. sırada yer alacak.

Buna göre oy pusulalarındaki yeni sıralama şöyle olacak:

1- DYP
2- Millet ve Adalet Partisi
3- Anadolu Partisi 3
4- Komünist Parti
5- Millet Partisi
6- Merkez Parti
7- Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi
8- Halkın Kurtuluşu Partisi
9- Liberal Demokrat Parti
10- MHP
11- HDP
12- BBP ve Saadet Partisi
13- CHP
14- AK Parti
15- DSP
16- Yurt Partisi
17- Demokrat Parti
18- Vatan Partisi
19- Bağımsız Türkiye Partisi


ensonhaber.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2015

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir