Rahim ağzı kanseri Üsküdar'da ele alındı

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezinde,Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu'nun onursal başkanlığında, Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı (KASAV) ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı işbirliği ile ''Rahim Ağzı Kanserine Dur Diyelim'' sempozyumu düzenlendi.

Rahim ağzı kanseri Üsküdar'da ele alındı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma; Sare Davutoğlu'nun yanı sıra, Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, akademisyenler, doktorlar ve uzmanlar katıldı.

''Rahim Ağzı Kanserine Dur Diyelim'' sempozyumunda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu, rahim ağzı kanserinin önlenebilir olduğunu belirtti.

Kadınlar kadar erkeklere de sorumluluk düştüğünü belirten Davutoğlu, ''Bu konuda erkeklere de çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Çünkü bu virüs, primer olarak kadınlarımıza eşlerinden bulaşıyor. Eşlerinin başka kadınlarla olan ilişkisinden bulaşıyor'' dedi.

''RAHİM AĞZI KANSERİ ÖNLENEBİLİR''

Sempozyumun onursal başkanı Dr. Sare Davutoğlu yaptığı konuşmada, rahim ağzı kanserleriyle ilgili verileri açıkladı.

Davutoğlu, ''Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde yılda 530 bin rahim ağzı kanseri tespit edildiğini ve 275 bin kadının da bu nedenle öldüğünü bildirmektedir. Rahim ağzı kanserine dünyada kadın kanserleri arasında 3'üncü sıklıkla rastlanırken, gelişmekte olan ülkeler de 2'inci sıraya düşmektedir.2030'da rahim ağzı kanserinden yılda 474 bin kadının öleceği ve bu ölümlerin yüzde 95'ten fazlasının ise düşük ve orta gelirli ülkelerde meydana geleceği tahmin edilmektedir. Rahim ağzı kanseri önlenebilir ve en azından erken teşhis edilebilir kanserler arasında yer alıyor. Mutlaka hanımlarımızın düzenli kontrollerini yaptırması gerekiyor'' dedi.

DAVUTOĞLU, ERKEKLERİ UYARDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu bu konuda sadece hanımlara sorumluluk yüklemenin yanlış olacağına inandığını belirterek, ''Bu konuda erkeklere de çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Çünkü bu virüs, primer olarak kadınlarımıza eşlerinden bulaşıyor. Eşlerinin, başka kadınlarla olan ilişkisinden bulaşıyor. Bu nedenle ben erkeklerimize de, hepinizin huzurunda önemli bir mesaj olarak, hem kendilerinin, hem eşlerinin ve ailelerinin sağlığını koruma noktasında kendilerine çok büyük bir sorumluluk düştüğünü, hem tek eşlilik, hem aile içi birliktelik dışında birliktelik yaşamamak noktasında taşımaları gereken sorumluluğu hepsine sizler kanalıyla hatırlatmak istiyorum. Rahim ağzı kanserine dur diyoruz çünkü durdurmak elimizde'' diye konuştu.

''885 BİN CİVARINDA RAHİM AĞZI KANSERİ TARAMASI YAPILDI''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise sempozyumda yaptığı konuşmada, ''Her şeyden önce tabi ki insan sağlığı her şeyin önünde gelmektedir. 885 bin civarında rahim ağzı kanseri taraması yapıldı ve 950 bin meme kanseri taraması gerçekleştirildi. Bu tarama esnasında 16 bin kadında kanser vakasının erken tanısını yaptık, bu çok önemliydi'' dedi.

Sempozyumda konuşan Zeynep Kamil Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ateş Karateke ise rahim ağzı kanserinin genç kadınların hastalığı olduğunu dile getirerek, bu hastalıkta hayatta kalmanın tıbbi başarı olmadığını, başarının doğurganlığın devam ederek tedavinin tamamlanması olduğunu söyledi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir