YSK, 2015 genel seçim takvimini açıkladı

YSK, millletvekili genel seçim takvimini açıkladı. YSK'nın yayınladığı seçim takvimine göre seçim başlangıcı 10 Mart, oy verme işlemi 7 Haziran'da.

YSK, 2015 genel seçim takvimini açıkladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın 2015 milletvekili genel seçim takvimini açıklamasının ardından seçimlere katılacak olan 31 siyasi partide aday adayı hareketliliği yaşanmaya başladı.

YSK'nın belirlediği takvime göre seçim başlangıcı 10 Mart, kesin aday listeleri 24 Nisan'da ilan edilecek. 2015 Milletvekili genel seçim takviminde seçim propagandası ve yasakları 28 Mayıs'ta başlayacak, 6 Haziran saat 18.00'de sona erecek

2015 yılı Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi başlangıç tarihi 10 Mart olacak, 24 Nisan'da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek, 8 Mayıs'ta ise gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri başlayacak.

YSK'nın 7 Haziran 2015'te yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin belirlediği seçim takvimine göre, YSK, seçime katılabilecek siyasi partileri bugün ilan etti.

SEÇİM TAKVİMİ AŞAMALARI

14 Mart : Muhtarlık bölgesi askı listeleri saat 08.00'de askıya çıkarılacak. Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılacak. Yurtdışı seçmen kütüğü ''www.ysk.gov.tr'' adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. ''www.ysk.gov.tr'' adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak. Siyasi partiler, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ya saat 17.00'ye kadar bildirecek.

15 Mart : YSK, siyasi partilerin, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını ilgili seçim kurullarına bildirecek.

24 Mart : Siyasi partiler, ön seçim ya da aday yoklaması seçmen listelerini kesinleştirecek.

27 Mart : Muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri askıdan indirilecek. ''www.ysk.gov.tr''de bina bazında seçmen kayıtları sorgulanmasının son günü.

29 Mart : Muhtarlık bölgesi askı listeleri, yurtdışı seçmen kütüğü ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerine yapılacak itirazlar karara bağlanacak.

3 Nisan : Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.

7 Nisan : Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurularda son gün.

15 Nisan : Milletvekili geçici aday listeleri radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayınlanacak. Geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK'ya yapılacak itirazlar başlayacak ve incelenecek.

16 Nisan : Geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü.

19 Nisan : Milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına yapılan itirazlar üzerine bu kurullarca verilen kararlara yönelik itirazların YSK'ca karara bağlanmasının ve milletvekili geçici adaylığından istifa edenlerin YSK'ya bildirmesinin son günü.

24 Nisan : Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

8 Mayıs : Gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başlayacak.

23 Mayıs : Radyo ve televizyonda yayın için başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.

28 Mayıs : Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

31 Mayıs : Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

1 Haziran : Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak ve dağıtılmayanlar ilçe seçim kurulları başkanlıklarına teslim edilecek.

6 Haziran : Saat 18.00'de seçim propagandası sona erecek.

7 Haziran : Oy verme günü.


Sözcü


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2015

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir