Validebağ Devlet Hastanesi depreme karşı güçlendirildi

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yüksek derecede risk taşıması nedeniyle güçlendirme kapsamına alınan Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi, depreme karşı güçlendirildi.

Validebağ Devlet Hastanesi depreme karşı güçlendirildi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İPKB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, İstanbul'daki tüm hastane ve sağlık kuruluşlarının fizibilite çalışmaları, ardından, güçlendirme veya güçlendirilmesi uygun olmayan binaların yeniden yapımı ile ilgili çalışmalar 2006'dan bu yana sürdürülüyor.

Olası bir depremde yüksek derecede riskli olması ve fiziki olarak hastane standartlarının gerisinde kalması nedeniyle Üsküdar'daki Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi, depreme karşı güçlendirilerek daha güvenli hale getirildi.

Binada 6 ameliyathane, acil servis, yoğun bakım üniteleri, görüntüleme merkezleri, poliklinik hizmetleri, 100 yatak kapasitesi ile her türlü inşaat, mekanik ve elektrik altyapıları tamamlandı. Çalışmalar sona erdiğinde, tamamına yakını tek kişilik, içerisinde tuvalet, banyo olan ve nitelikli oda formatında yenilenen hastane, vatandaşların hizmetine sunulacak.

Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan hastane, 1 yıl 5 ay süren güçlendirme çalışmalarının ardından bir süre sonra tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir