MEB'nın ilk hayvan hastanesi Üsküdar'da hizmete açıldı

Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hayvan Hastanesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

MEB'nın ilk hayvan hastanesi Üsküdar'da hizmete açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi'nin destekleriyle kurulan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ilk hayvan hastanesi Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hayvan Hastanesi törenle hizmete girdi.

Okulun Selimiye'deki yerleşkesi içerisinde bulunan ve Üsküdar Belediyesi tarafından yenilenen Hayvan Hastanesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki ilk hayvan hastanesi olma özelliği taşıyor.

Hayvan Hastanesi'nin açılışı, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım, Üsküdar Belediye Başkan Vekili Serdar Güleç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Güneş'in katılımıyla gerçekleşti.

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Serdar Güleç, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, yaptıkları açılış konuşmasında, hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hayvan Hastanesi, düzenlenen törenle hizmete girdi

OSMAN YILDIRIM, ''BU OKULUN ÖĞRENCİLERİ ÇOK ŞANSLI''

Törendeki konuşmasında, verdikleri mesleki teknik eğitimlerin uluslararası standartlarda olduğunu belirten Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım ''Öğrencilerimiz mezun olduklarında iş gücünün beklediği bilgilerle donatılmış olması en büyük amacımız. Mesleki Teknik Eğitim'de bazı şeyler vardır ki dünyanın her yerinde aynıdır'' dedi.

Uluslararası standartlara uygun eğitim verdiklerini ve bu yıl gerçekleştirdikleri sertifika uygulamasıyla ilgili de bilgiler veren Yıldırım, öğrencilerin mezun olurken alacakları sertifikalarla hangi dalı bitirdiğini ve hangi yetenekleri kazandığınızı ispatlayabileceklerini kaydetti.

Bireyin en iyi öğrenme yönteminin yapmak ve yaşayarak öğrenme olduğunun altını çizen Yıldırım, ''Bu tarihi okulda eğitim gören öğrencilerimiz çok şanslı. Çünkü diğer meslek liselerinden farkı olarak eğitim görürken uygulama yapma imkânı da bulacak'' diye konuştu.

''EN KAPSAMLI EĞİTİM KURUMU OLACAK''

Geçtiğimiz yıl 5 bin evcil hayvana veteriner hizmeti verildiğine dikkati çeken Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise konuşmasında, ''Bu hastanemizin hizmete girmesiyle, hayvanlara ameliyat hizmetleri de verilebilecek. Ayrıca, yerleşke içerisinde bulunan iki tarihi binanın yenileme çalışması bittikten sonra daha kapsamlı bir eğitim kurumu olacaktır'' dedi.

Protokol konuşmasından sonra açılış kurdelesini kesen davetliler, hastaneyi gezdi. Tedavi olan hayvanları seven davetliler, bir kedinin ameliyatını da izledi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir