Kartal Belediyesi'nden Dünya Engelliler Günü'nde anlamlı açılış

Dünya Engelliler Günü Kartal'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kartal Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bedensel engelliler için Kartal Meydanı'na akülü araç şarj dolum istasyonu kurdu.

Kartal Belediyesi'nden Dünya Engelliler Günü'nde anlamlı açılış
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kartal Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe, Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Türk Anneler Derneği Kartal Şube Başkanı Kadriye Mucur ve üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı.

Kartal'a Engel Yok

Kartal'da engelleri birlikte aşarak "Kartal'a engel yok" anlayışıyla yola çıkan Kartal Belediyesi,  Kartal Meydanı'nda yaptırılan bedensel engelliler için akülü şarj dolum istasyonunun açılışını gerçekleştirdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yapılan açılışa katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, engellilerle sohbet ederek, onların yaşadıkları problemleri dinledi.

Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımız sürecek

İstasyonun açılışını engelli vatandaşlarla birlikte yapan projenin mimarı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, engellilerin sosyalleşmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bugün gerçekten mutlu oldum, çünkü bu bir hizmet. Bakıldığında son derece basitmiş gibi gözüken bir olay ama artık vatandaşlarımız şarjım bitecek korkusu yaşamayacak. Uğur Mumcu'dan gelen engelli arkadaşımızın da söylediği gibi, "Artık Uğur Mumcu?dan gelir, istediğim kadar gezer, sonra şarjımı doldurur tekrar mahalleme rahat bir şekilde giderim" diyor. Bugünkü toplanmamızın en güzel ifadesi bu. Kartal Belediyesi olarak kafalardaki engelleri önce birer birer yok edeceğiz, sonra da engelli vatandaşlarımızın hayatını daha çok nasıl kolaylaştırırız diye düşüneceğiz. Bizler eğer engelleri kaldırabilirsek birlikte yaşamanın mutluluğuna ermiş oluruz. Biz engellilerin evden dışarı çıkmasını ama dışarı çıkarken de en yakına değil, Kartal'ın her yerine ulaşılabilir olmasına çalışıyoruz. Bu şarj dolum istasyonu da buna hizmet edecek" dedi.

İstasyonların sayısının artacağını ifade eden Kartal Belediye Başkanı Op. Altınok Öz, "Artık bedensel engelli vatandaşlarımız sosyal ve kültürel hayatta varolacaklar. Kendilerini sosyal hayatın bir parçası olarak görecekler. Bizim engellileri çeşitli alternatiflerle sokağa çıkartmamız lazım. Bu istasyon Dünya Engelliler Günü'nde engelli kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilmek amacıyla yapıldı. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, akülü şarz dolum istasyonunun engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Güle güle kullanın" diye konuştu.

Şarj istasyonları engellileri sevindirdi

Akülü araç şarj dolum istasyonunun açılışına katılan engelli vatandaşlar verilen hizmetten dolayı memnun olduklarını söyleyerek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz?e teşekkürlerini ilettiler.

Doğuştan engelli olduğunu belirten Sedat Çelen, "2008'den beri akülü araç kullanıyorum. Bozulduğu zaman zor oluyor. Eskiden mekan sahiplerinden, kafelerden şarj ediyordum. Tabi ki zor oluyor. İnsanlara sürekli mahkum oluyorsun. Şimdi böyle olması daha iyi oldu. Başkanımız Altınok Öz?e çok teşekkür ediyorum" dedi.

21 yıldır engelli olan Ayşen Elitaş ise, "Trafik kazası geçirdim 21 yıldır engelliyim. 1,5 yıldır akülü araç kullanıyorum. Bu bir bağımsızlık, elimiz ayağımız. Evde şarj edip yola çıkıyorum. 2 gün önce yolda kaldım. Bu çok iyi oldu. Başkanımız sağolsun ona çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Hüseyin Demir'de, 10 yıldır araç kullandığını dile getirerek, yapılan hizmetten çok memnun kaldıklarını böyle cihazları mahallelerde de istediklerini söyledi.

Engellilerin hayatını kolaylaştıracak akülü araç şarj dolum istasyonun açılış kurdelesini kesen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, engellilere bağışladığı tekerlekli sandalye ve katkılarından dolayı Türk Anneler Derneği Kartal Şube Başkanı Kadriye Mucur'a "Kartalı seviyorum" plaketi takdim etti. Kartal Belediyesi tarafından bedensel engelli vatandaşlara silikon jel minder hediye edildi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.04 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir