Ümraniye İşkur'dan İstihdam Atağı

İstanbul Ümraniye Hizmet Merkezi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen 1. İstişare ve Tanışma Programı, İMES Sanayi Sitesi Yönetimi'nin ev sahipliğiyle düzenlendi.

Ümraniye İşkur'dan İstihdam Atağı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Ümraniye Hizmet Merkezi'nin öncülüğünde 5 ilçenin (Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile) kaymakamları, belediye başkanları, başkan yardımcıları ile 6 adet organize sanayi bölgesinin yönetim kurulları ve iş adamlarının katıldı.

İstanbul Ümraniye Hizmet Merkezi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen 1. İstişare ve Tanışma Programı, İMES Sanayi Sitesi Yönetimi'nin ev sahipliğiyle düzenlendi.

İş gücü piyasası koşullarının daha etkin hale getirilmesi, istihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve işsizliğin önlenmesine yardımcı olmayı amaçlayan 1. İstişare ve Tanışma Programı, İMES Sanayi Sitesi Yönetimi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İşkur Ümraniye tarafından düzenlenen 1. İstişare ve Tanışma Programı, İMES Sanayi Sitesi Yönetimi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Derdimiz, ne yaptığımızı anlatmak

Ümraniye Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Efiloğlu yaptığı konuşmada, ''Kabuğumuzu kırma, insanlara ne iş yaptığımızı anlatma gibi bir derdimiz var'' diyerek 168 personeliyle beraber hizmet alanı içindeki işveren ve işsizlerin hizmetinde olduklarını belirtti. Sözlerinde hizmet bölgesindeki kaymakamlardan ve belediye başkanlarından manevi destek istediklerini belirten Efiloğlu, Ümraniye Belediyesi tarafından kurum hizmetlerinde kullanılması amacıyla araç tahsis edildiğini beyan etti. Sözlerinin devamında 6 sanayi bölgesi yönetim kurulu ve iş adamlarıyla haftalık toplanacaklarının taahhüdünü veren Efiloğlu tüm davetlilere teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.

İşkur Ümraniye Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Efiloğlu

Tek derdimiz var : ''Nitelikli Eleman''

Daha sonra İşkur İl Müdürü Sayın Muammer Coşkun konuşmasında ''İşkur olarak tek derdimiz var: İşverenlerin aradığı nitelikte uygun elemanı temin etmek. İş aramak amacıyla bizim kapımızdan içeri giren işsiz kişiyi bir şekilde işe yerleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bununla ilgili sayın müdürümü de kutluyorum. Sayın kaymakamlarımızı ve sayın belediye başkanlarımızı, organize sanayi bölgelerinin yönetim kurullarını bir araya getirerek güzel bir organizasyon düzenledi. Duyarlılığınız için hepinize teşekkür ediyorum.'' dedi.

İmes Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Akar

Kemal Akar, ''İmes 13 bin kişiye istihdam sağlıyor''

Daha sonra söz alan İmes Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Akar, bağlı bulunduğu sanayi sitesinde 1100 işyerinin ve bu işyerlerinde yaklaşık 13 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyerek KOSGEB ve İŞKUR ile beraberliklerinin devam ettiğini ve en çok aranan mesleğin CNC torna operatörlüğü olduğunu belirtti. Özellikle istihdam konusunda iyi dileklerini ifade eden Akar, tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek'in konuşmasıyla devam eden programda İstanbul da en fazla işe yerleştirme yapan Ümraniye İŞKUR personeline teşekkür eden

Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek'in konuşmasıyla devam eden programda İstanbul da en fazla işe yerleştirme yapan Ümraniye İŞKUR personeline teşekkür eden ÇEK, sözlerine şöyle devam etti: ''Beş ilçeyi kapsayan müdürlük bünyesinde şu anda 60 bine yakın işsiz kaydı var. Bunlardan her yıl yaklaşık 18 bin tanesi işe yerleştiriliyor fakat yeni işsizler çıkıyor, işten ayrılanlar oluyor. Bunların sıfırlanması hiçbir zaman mümkün değil ama bir Yunanistan'da biliyoruz ki %30 oranında işsizlik var. Ya da Avrupa ülkelerinde işsizlik oranları belli bir rakamın üzerinde bunu sıfırlamak mümkün değil. Ama iş isteyen herkese iş verebilmek için bu kuruluşlara mutlaka ihtiyaç var. Ben müdürümüz Yaşar bey başta olmak üzere ilçemizde görev yapan tüm personeli tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra başarılı çalışmaları daha da artarak devam eder.''

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can

Toplantının devamında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can söz aldı. Ümraniye İlçe Belediyesi olarak sorumlulukları arasında olsun olmasın bütün kurumların ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söylerek İşkur'un daha faydalı hizmet üretmesi için tüm olanakları seferber edeceklerini ifade etti.

İşkur Ümraniye Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Efiloğlu, İmes Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar'a plaket verdi

Tüm katılımcılara mikrofon uzaltıldığı programda işgücü piyasasının mevcut durumu ele alınarak önümüzdeki dönemde neler yapılabileceği hakkında bilgi alışverişi yapıldı. İşbirliği içerisinde çalışılmasının gerekliliğinin vurgulandığı, sanayi alanında faaliyet gösteren iş adamlarının istihdamla ilgili sıkıntılarının dinlendiği programda davetlilere kahvaltı ikram edildi.

İşkur Ümraniye Hizmet Merkezi'nin düzenlediği program katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir