Beykoz Belediyesi 3300 aileye tapu verdi

Beykozluların kuşaktan kuşağa miras kalan imar sorununda çalışmalar sonuç verirken, 3300 aile tapu sahibi oldu.

Beykoz Belediyesi 3300 aileye tapu verdi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İlçe sakinlerinin yıllardır üzerinde yaşadıkları arazilerde gerçek hak sahibi olması ve tapularına kavuşması için 4,5 yıldan bu yana kararlılıkla gayret ettiklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, imar çalışmalarının meyvelerinin alınmaya başladığını, çalışmaların yasalar çerçevesinde ve ilkeli şekilde yürütüldüğünü vurguladı. Çelikbilek, ''İBB satışlarında her aşama yasalara uygun ve ilkelidir. Satışlar başlamadan önce bir hafta boyunca ilçe sakinlerimizi belediye düğün salonunda mahalle mahalle toplayarak bilgilendirdik. İlçe sakinlerinden gelen talep üzerine vadeli satışları 5 yıla çıkardık. İmar konusunda gösterdiğimiz bütün gayretler, yaptığımız bütün çalışmalar halkımızın menfaati içindir. Fiyat Takdir Komisyonu tarafından belirlenen fiyatlar oldukça normal ve bölge şartlarına uygundur'' diyerek getirilen kolaylıkları aktardı.

Beykoz Belediyesi?nin imar sorunlarıyla ilgili yaptığı çalışmalar sonuç verdi. 3300 aile tapu sahibi oldu

2 yıl KDV'yi bekledik

İBB parsellerinde iki yıl yasal süreyi bekleyerek vatandaşların menfaatini koruduklarını belirten Çelikbilek, ''Bana satışları neden seçim öncesinde yapıyorsun? diye soruyorlar. Bunun öncelikli sebebi vatandaşlarımızın bir an önce tapusuna kavuşması içindir. Diğer bir sebep ise vatandaşların ödeyeceği %18'lik KDV'de yasal sürenin dolmasını beklememizdir. O sürede bu hafta doldu'' dedi.

Kimse hak kaybına uğramayacak

Kadastral parsel satışıyla ilçe sakinlerinin hakkını da koruduklarını söyleyen Başkan Çelikbilek, tapu çalışmalarını imar parseli üzerinden değil, kadastral parsel üzerinden yaptıklarını söyledi. Bu uygulama ile herkesin hak sahibi olmasını sağladıklarını söyleyen Çelikbilek, kimsenin hak kaybnına uğramaması için çalıştıklarını dile getirdi.

Proje alanı büyük kazanç

2/B konusunda da çalışmaların son aşmaya geldiğini söyleyen Başkan Çelikbilek, ''İmar konusunda vatandaşımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2/B çalışmalarında son aşamalardayız. Aralık sonuna kadar 20 bine yakın parselin devrini alacağız. 25 ayrı yerde proje alanı uygulaması yapacağız. Proje alanı diğer ilçeler arasında yalnızca ilçemizde olan bir çalışmadır. Proje alanı Beykoz için büyük bir kazanç, her anlamda çağ atlamadır.'' diyerek proje alanının ilçe için önemini vurguladı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir