Ahmet Poyraz: ''Başkan Olmak Kolay, Önemli Olan Bu Sınavı Geçebilmektir!''

Çekmeköy'e iki dönem çok büyük katkılar sağlayan Başkan Ahmet Poyraz, üçüncü dönemi için 'Bismillah' dedi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile ustalık döneminde, Çekmeköy'ün geleceğini ve yeni projelerini konuştuk.

Ahmet Poyraz: ''Başkan Olmak Kolay, Önemli Olan Bu Sınavı Geçebilmektir!''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Çekmeköy'e iki dönem çok büyük katkılar sağlayan Başkan Ahmet Poyraz, üçüncü dönemi için 'Bismillah' dedi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile ustalık döneminde, Çekmeköy'ün geleceğini ve yeni projelerini konuştuk. Poyraz, 'Projelerimizin odağında vatandaşlarımız var. Eğer vatandaşlarımıza fayda sağlamışsak bu proje bizim için büyük projedir' dedi.

Öncelikle kıymetli başkanım son on yılda Çekmeköy'e yapmış olduğunuz hizmetleri kısaca anlatır mısınız? Çekmeköy'ü nereden nereye getirdiniz?

Çekmeköy dört (4) beldenin birleşmesi ile meydana gelmiş henüz çok genç bir ilçe. Buna rağmen hızla büyüme gösterip modernleşen ve İstanbul için model ilçe olma yolunda büyük adımlar attık. Bizler göreve geldiğimiz 2009 yılının Mart ayından bu yana 10 yılık bir zaman geçti. Çalışmalara başladığımız o günlerden bugüne içimizdeki büyük heyecan ve coşkuyu kaybetmedik. İlçemize yaptığımız yatırımlar ile bunun canlı örneklerini her sokakta, her caddede ve her köşe başında görmeniz mümkün. Parklarımız, kültür merkezlerimiz, eğitim yatırımlarımız, ulusal ve uluslararası projeler, kentsel tasarım projelerimiz ve daha birçok yenilikle Çekmeköy'ün marka değerini artırmaya niyetliydik ve bunu başardık.

İNSANLAR BİZLERE GÜVENİYOR

Çıraklık döneminiz, kalfalık döneminiz ve şimdi ustalık dönemindesiniz. Ustalık döneminizde Çekmeköy'ü neler bekliyor?

Seçimi kazanmak, başkan olmak büyük bir sınav. Başkan olmak kolay, önemli olan bu sınavı geçebilmek. İnsanlar bizlere güveniyor ve eskilerin deyimiyle şehrin emini olarak mallarını, mülklerini emanet ediyorlar. Bizler üstlendiğimiz bu sorumluluğun hakkını verebiliyorsak sınavı geçebiliriz demektir. Elhamdülillah, üçüncü kez bu görevi bize layık gören Çekmeköylülere daha çok çalışıp hizmet edeceğiz. Bizim çalışmamızdaki samimiyeti gören hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.

PROJELERİMİZİN ODAĞINDA VATANDAŞLARIMIZ VAR

Son beş yılda gerçekleştireceğiniz Çekmeköy'ün en büyük projesi hakkında bize bilgi verir misiniz?

Çok şükür birçok büyük projeye imza attık ama projelerimizi büyük küçük diye ayırmıyoruz. Çünkü projelerimizin odağında vatandaşlarımız var. Eğer vatandaşlarımıza fayda sağlamışsak bu proje bizim için büyük projedir. Görev sürem boyunca yapacağız edeceğiz deyip, köşeye çekilmedik. Yapacağız dedik ve dediğimizi de milletimizin, devlet büyüklerimizin desteğiyle yaptık. Çekmeköy'ün öncelikli ihtiyaçlarından yola çıkarak devlet hastanemizi inşa ettik. Bugün devlet hastanemiz 24 polikliniği ve aciliyle vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Metro dedik, Çekmeköy'ümüze metroyu getirdik. Bunların yanı sıra spordan sanata, sosyal ve kültürel projelere, ulusal ve uluslararası birçok projeye imzamızı attık.

ÇEKMEKÖY BİR EĞİTİM VADİSİDİR

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, ''Eğitim bir ülkenin şahdamarıdır'' diyor. Buradan hareketle Çekmeköy'ün eğitimi hakkında bize bilgi verir misiniz? Eğitim projeleriniz hakkında bilgi alabilirmiyiz?

Şunu çok rahat söyleyebilirim ki Çekmeköy bir eğitim vadisidir. İstanbul gibi manevi değeri yüksek şehirde birçok ilçenin sembol olduğu, adından söz ettirdiği bir özelliği vardır. Bizim ise özelliğimiz eğitim vadisi oluşumuzdur. Biz ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile koordineli şekilde eğitim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her yıl düzenli olarak okullarımızın bakım ve onarım çalışmaları yapıyor, yıl içinde temizlik malzemesi desteği sağlıyoruz. Ayrıca hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle yeni eğitim binaları inşa edip halkımızın hizmetine sunuyoruz. Yine yakın dönemde inşallah ilçemize engelli kardeşlerimiz için 16 derslikli bir okul inşa edeceğiz. Bu okulumuzun protokolünü imzaladık ve yapım çalışmalarına başlandı. Bunların yanı sıra Test Çözüm Merkezi (TEÇÖM), Yenilik Akademisi, Açık Fikir Platformu, Okul Günlüğü Projesi, Uzay ve Teknoloji Merkezi, Uluslararası Bilim Olimpiyatları ve Çekmeköy Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri (BİLYA) gibi projelerle binlerce öğrenciye ve ailelerine eğitim hizmeti veriyoruz. Adını saydığım projeler ile öğrenci kardeşlerimiz hem sınavlarına hazırlanıyor hem de gelecekleri için sağlam adımlar atıyorlar. Bizim hedefimiz bu projelerde eğitim gören gençlerimizin yarın memleketi için hayırlı işlere imza atmasıdır.

KÜLTÜREL YAYINLARLA 7'DEN 70'E BİNLERCE VATANDAŞIMIZA ULAŞIYORUZ

Çekmeköy'ün sosyal ve kültürel faaliyetleri anlatır mısınız?

Çekmeköy'de sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. 10 yılda Çekmeköy'ümüzde birçok sosyal ve kültürel projeye imza attık. Bunlardan ulusal ve uluslararası öneme sahip olan; kısa film yarışmalarımız Cumhurbaşkanlığı'mızın himayeleri altına alındı. Bunun bir önemi de ilk defa bir belediye projesinin Cumhurbaşkanlığı himayesine altına alınmasıdır. Yine Anadolu yakasının en büyük kitap fuarlarından birini ilçemizde açtık. 69 yayın evinin katıldığı fuarda 135.565 vatandaşımız ağırladık. Yıl içinde sinema, tiyatro, konser gibi çeşitli etkinliklerimiz her ay düzenli olarak kültür merkezlerimizde vatandaşlarımızla buluşuyor. Şeffaf Mutfak Gıda Festivali, Uluslararası Bilim Olimpiyatları, Çekmeköy 2023, Teneffüs ve Çekmeköy Çocuk Dergisi gibi kültürel yayınlarla 7'den 70'e binlerce vatandaşımıza ulaşıyoruz.

ÇEKMEKÖY DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLARAK İLERLİYOR

Çekmeköy'de imar projeleri ve kentsel dönüşümü hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kentsel değişim uygulanırken şehirlerimizin yaşam kalitesini nasıl yükseltebiliriz bunun için çalıştık. Hazırladığımız projeler; bölgenin iklimi, coğrafi yapısı, tarihi dokusu ve bölge insanının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapıldı. Mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz kentsel tasarım projeleriyle; mahallelerdeki bina cephelerinden kent mobilyalarına, ışıklandırmalardan peyzaj çalışmalarına, kaldırım ölçülerinden bisiklet yollarına kadar tüm detayların, bölgelerine uygun bir şekilde hayata geçirilmesi hedefliyoruz. Bunun haricinde Çekmeköy yeni kurulan bir ilçe olduğu için yapılaşma da deprem yönetmeliğine uygun olarak ilerliyor. Eski yapı sahipleri de çevresinde yükselen ve yaşam standartlarını yükselten yapıları gördükçe müteahhitlerle anlaşıyorlar. Bu vesile ile genç ilçenin yapılaşması da kendiliğinden gençleşiyor.

DONANIMLI GENÇLER YETİŞTİRMEK ONLARA FAYDA SAĞLAMAK İÇİN ÇEŞİTLİ PROJELERE DE İMZA ATIYORUZ

Gençlikle ilgili ne gibi çalışmalarınız ve projeleriniz var?

Gençlerimizle okullarında, sokakta ve özel toplantılarda sıkça buluşup istek ve taleplerini dinliyoruz. Donanımlı gençler yetiştirmek onlara fayda sağlamak için çeşitli projelere de imza atıyoruz. Yenilik akademimizde yüzlerce gencimiz çağın gerekliliklerine uygun şekilde çeşitli meslek dallarına göre eğitimler alıyorlar. Şuanda bu akademide 3D Yazıcılarla ilgili kurslarımız var. Bu meslek geleceğin meslekleri arasında görülüyor ve bu kurs bu alanda ülkemizdeki ender kurslardan bir tanesidir. Yine Test Çözüm Merkezlerimizde gençler alanında uzman eğitmenler eşliğinde üniversite sınavlarına hazırlanıyorlar. Aylık yayınımız olan gençlik dergimiz Teneffüs de ilçedeki tüm liseli gençlere düzenli olarak dağıtılıyor.

Başkanım bize zaman ayırdığınız için size çok teşekkür ediyorum.

Bende sizlere teşekkür ediyor ve çalışma hayatınızda başarılar diliyorum.

Röportaj: Ziya Gündüz

Ahmet Poyraz kimdir?

1964 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdum. Eğitim hayatımı Beyoğlu-Cihangir ve Rize'de sürdürdüm. Küçük yaştan itibaren ailemin kurduğu ticari işletmelerde çalıştım.

Siyasi kariyerime 2003 yılında AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı olarak başladım. İki dönem bu görevi başarıyla yürüttükten sonra ve 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için göreve başladık. Evli ve üç çocuk babasıyım.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir