"Her Kahvehane Okuldur" seminerleri Sancaktepe'de başladı

Sancaktepe Belediyesi tarafından aile eğitimi alanında yapılan "Her Kahvehane Okuldur" projesi kapsamında "Ailede Çocuklar ve Eşler Arası İletişim" konusunda bir dizi seminer düzenleniyor.

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Sancaktepe Belediyesi'nin aile eğitimine yönelik düzenlediği etkinlik programı kapsamında 1 Aralık Pazar günü Kastamonulular 37-57 Derneği?nde vatandaşlara yönelik güzel bir seminer gerçekleşti.  Düzenlenen programda Sosyolog ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yusuf Ziya Özburun, "Ailede Çocuklar ve Eşler Arası İletişim" konulu bir sunum ile aile içinde yaşanan konuları farklı bir gözle sergiledi.

Program öncesi bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ailenin toplumun temelini oluşturduğunu belirterek "temel sağlam ve güvenli olursa toplum da sağlam ve güvenilir olur" dedi. Erdem "Günlük yaşamın akışı içerisinde her ailede zaman zaman iniş çıkışlar yaşanır. Bazen gündelik yaşam sorunları yanlış ele alındığı için çıkmaza girip çözümlenemez hale gelebiliyor ve aile üyeleri arasında ilişki sorununa dönüşüp iletişim çatışmalarına yol açabiliyor. Bu tür problemler hemen her ailenin karşılaştığı ve genellikle kendi çabalarıyla şu ya da bu şekilde çözümlediği problemlerdir. Ne var ki bazen bu tür güçlükler yanlış ele alındıkları için, doğru stratejiler uygulanmadığı için soruna-probleme dönüşebiliyor" dedi. Erdem bu konuda Sancaktepe'de konunun uzmanında bilgi alma veya çözüme yardımcı olma adına bir dizi programlar başlatıldığını belirtti. Erdem, ayrıca mutlu evler,  genç gelecek projeleri ile sosyal belediyecilik alanında çok güzel çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan Yusuf Ziya Özburun, modern dünyanın aileye etkilerine vurgu yaptı. Özburun, fethedilmemiş son kalenin aile olduğunu ifade etti. Aile içindeki yanlış iletişim, temel yanlışlar ve çözüm yolları hakkında katılımcılara bilgiler veren Özburun; "Günümüz toplumlarında aile bir savaş alanına dönmüş durumda ve ailelerde de bir gerilim var, çocuklar kendi dünyasında apayrı yaşıyorlar. Birini bilgisayarda kaybetmişiz, diğerini maçta, adamı futbolda, hanımı dizi de kaybetmişiz" şeklinde konuştu.

Ailede yaşanan tartışmaların çocuklar üzerinde olumsuz etki yaptığını kaydeden ve ailelerin hiçbir zaman çocuklarının önünde problemlerini tartışmaması gerektiğini vurgu yapan Özburun; "Anne ve babanın birbirine yaptığı hakaretlerle yola çıkan bir çocuk kötü alışkanlıklar kazanır. Her zaman için çocukların yanında birbirinize güzel ve olumlu cümleler sarf edin. Birbirinizi çocuğunuzun yanında yüceltin. Sizin bu güzel ve olumlu davranışlarınızdan etkilenecek olan çocuğunuz annesini, babasını önemseyecek ve iyi bir evlat olarak yetişecektir" dedi.

Programa katılan vatandaşlar zaman zaman yönelttiği sorularla konu hakkında daha geniş bilgilenme imkânı buldular. Program sonrası ise kendilerine verilen bilgilerin aile için çok önemli olduğun ifade ederek Sancaktepe Belediyesine teşekkür ettiler.

Sancaktepe Belediyesi tarafından aile eğitimi alanında yapılan "Her Kahvehane Okuldur" projesi Aralık ayı süresince 20 değişik mekânda gerçekleştirilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir