40 Yılın Hatırı Onları Bir Araya Getirdi

Üsküdar Belediyesi Siyasetin Ağabeyi Recai Kutan için bir belgesel hazırlayarak galasını yaptı.

40 Yılın Hatırı Onları Bir Araya Getirdi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Siyasetin Ağabeyi Recai Kutan için bir belgesel hazırlayarak galasını yaptı. Türk siyasetinin önemli isimlerinden Recai Kutan'ın siyasette 40. yılı nedeniyle yapılan belgeselin galası sevenlerini araya getirdi.

"40 Yılın Hatırında Buluşuyoruz" sloganıyla hazırlanan belgeselde Recai Kutan ve siyasi hayatına şahitlik eden isimler hayatından kesitler anlattı.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan programa, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve çok sayıda siyasetçi, bürokratın yanı sıra Recai Kutan'ın dostları ile vatandaşlar katıldı.

Programda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ilk sözü alarak "ona olan vefa borcumuz bu programla elbette ödenmez. Kutan GAP projesiyle nasıl Anadolu'nun bereketi olduysa, Türk Siyaseti'nin de bereketi olmuştur" dedi. Kara, belgeselin hazırlanmasında emeği geçen Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, gazeteci Ersin Çelik ve ekibe de özellikle teşekkür etti.

Ardından bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise programın kadirşinaslık ve ince bir düşünce olduğunu vurgulayarak  "28 Şubat sürecinde, Merve Kavakçı kardeşimizin Meclis'ten dışlandığı dönemde acıları, ümitleri birlikte yaşadık. Ama her zaman bize ümit verdi, geleceği ümitle anlattı bizi davamıza bağladı." dedi.

Arınç sözlerine şöyle devam etti; "Siyasetin Allah rızası için yapıldığını, cihatın anlamının gerçekte ne olduğunu muhterem hocamızla birlikte bizlere her zaman ifade etti. Biz ondan sadece siyaseti öğrenmedik. Edebin ne kadar güzel olduğunu, ahlak, nezaket denen bir şeyin ne kadar lüzumlu olduğunu öğrendik. Bir insanın ne kadar sabırlı olabileceğini, bir insanın genel başkanına, liderine ne kadar sadık olabileceğine, davada yürürken sendelemeden, düşmeden, dimdik nasıl gidilebileceğini hamd olsun ondan öğrendik."

Merve Kavakçı Yeniden Milletvekili Mi Oluyor?

"Siyasetin Ağabeyine Vefa" adını taşıyan belgeselde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a, Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç'ten, Recai Kutan'ın Devlet Su İşleri'nde görev yaptığı yıllardan beri beraber çalıştığı eski bakanlardan Fehim Adak'a kadar birçok isim Kutan'ı anlattı.

Belgeselde Fazilet Partisi dönemini anlatırken Merve Kavakçı olayına da değinen Arınç, Merve Kavakçı'ya milletvekilliğinin yeniden ikram edilmesi gerektiğini söyledi. Arınç "Mazbatasını almış ve milletvekilli hakkını kazanmış Sayın Kavakçı'ya bu hakkı yeniden teslim etmeliyiz, hangi parti bunu yapar bilmiyorum, ama benim gönlüm Ak Parti'nin bunu yapmasından yana" dedi.

Kutan'ın Kitabı Yolda

Belgesel sonunda konuşma yapan Recai Kutan emeği geçenlere teşekkür ederek, "hakkımda söylenenler bir insan olmayı Allah bana nasip etsin" dedi. Kutan "tarih milletin hafızasıdır, tarihten ders çıkarmak ilimdir. Benim de bu noktada tecrübelerim ziyadesiyle birikti. Yaşadıklarımın büyük bir kısmını yazdım, inşallah yakında yayınlanacak" diyerek kitabının müjdesini de verdi.

Gala sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Kutan'a bir plaket takdim ederek, teşekkür etti.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir