''Üsküdar Kitap Fuarı'' başladı

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 9.'cusu düzenlenecek olan Üsküdar Kitap Fuarı kapılarını Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde kitapseverlere açtı.

''Üsküdar Kitap Fuarı'' başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

2015 yılında tüm kitapseverleri buluşturma hedefiyle başlanan Üsküdar Kitap Fuarı, bu yıl 120 yayınevi, 550 yazar ve 750 etkinlik ile 25 Şubat tarihine kadar İstanbullularla buluşuyor. Üsküdar Kitap Fuarı çok uzun zamandır bir ilçe kitap fuarı olma özelliğini aşarak özlemle beklenen bir kültür buluşması haline gelmiş durumda.

Her yıl özel bir konuk tarafından açılışı yapılan Üsküdar Kitap Fuarı'nın 9.'su yine çok özel bir isimle açıldı. 9. Üsküdar Kitap Fuarı'nın açılışı kitaba olan sevgisiyle bilinen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı.

Bu yıl fuarın onur konuğu olan sevilen tarihçi ve yazar Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu ile fuarın onur yazarı; kaleme aldığı eserlerle Türk şiirinde bir ekol oluşturan şair İbrahim Tenekeci, Üsküdar Kitap Fuarı açılış töreninde salonda bulunanlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ SİZİN OMUZLARINIZDA...

Açılışta konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Üsküdar hem tarihin içinde olan bir şehir, hem de tarihi bugünle yaşayan bir şehir. Üsküdar Fetih gören bir şehir ve yarımadayı seyrederek tarihi bugünde yaşayan bir şehir. Bu tür etkinlikleriyle geleceğe tarih yazan bir şehir. Üsküdar'ın herhangi bir sokağında yürürken bir sokaktan geçmiyor, o sokakta asırlardır nice insanların birikimlerini de görüyoruz. Kökü sağlam olmayan hiçbir ağacın yeryüzünde sağlam olmayacağı gibi, kökü sağlam olmayacağı hiçbir milletin de uzun süreli hedeflerinin olması mümkün değildir. Okumak pasif değil, büyük bir eylemdir. Ben Türkiye'nin geleceğinden umutluyum. Türkiye'nin gençlerinden ümitliyiz. Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz Cumhuriyet'in ikinci asrında çok büyük işleri planlamak ve gerçekleştirmek zorundayız. Bu yüzden Türkiye'nin geleceği sizin omuzlarınızda..'' dedi.

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 9.'cusu düzenlenecek olan Üsküdar Kitap Fuarı kapılarını Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde kitapseverlere açtı.

ÜSKÜDAR TARİHİN KÜLTÜRÜN BEŞİĞİ, BİR OKUMA ŞEHRİDİR

9'uncu kitap fuarının açılışında selamlama konuşması yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar kitap fuarı böyle önemli bir fuarda özellikle gençlerle bir araya gelmek bizi mutlu etti. Üsküdar tarihin kültürün beşiği, bir okuma şehridir. Üsküdar'a bir takım projeler yapıyoruz ama en çok yakışan kitap fuarı. Üsküdar kitap fuarı Tüyap'tan sonra en önemli fuarı ve Üsküdar İstanbul'un merkezi. Burada kitaba, yazara ulaşmak kolay, buranın ulaşımı kolay. Bu yıl 300 bini aşkın kişiyi ağırlamak istiyoruz. Gençler özellikle kitaba çok ilgililer teşekkür ediyorum. Ne olacak bu gençlerin haline diyenlere, ben de helal olsun gençliğimize diyorum ve gurur duyuyorum.'' diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen konuşmasının devamında, Üsküdar'ın kültürel hayatına katkıda bulunacak üç özel projesini de açıklayarak, ''Öncelikle yerel seçimlerin ardından kültür sanata ait projelerimiz kapsamında harem otogarını kaldıracağız ve oradaki 100 bin metrekarelik alana İstanbul'a yakışır bir şekilde Kültür merkezi ve kongre sarayı yapacağız. Diğer projemiz Paşakapısı cezaevini şehrin dışına taşıyacağız. Eski binayı sergi sarayı yapacağız. Ve son olarak Üsküdar Musiki binasını yıkıyoruz ve yeni binamızı Üsküdar'a kazandırıyoruz. Tabii bunları yapabilmek için desteklerinizi bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

9. Üsküdar Kitap Fuarı birbirinden ünlü yazarlar da söyleşi ve imza günleri ile yer alacak. İlber Ortaylı, İskender Pala, Yusuf Kaplan, Hayati İnanç, Dursun Gürlek, Saliha Erdim, Nurullah Genç, Şef Ömür Akkor, Kemal Sayar, Beşir Ayvazoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu, Şermin Yaşar, Ali Ural, Erol Göka ve Selahattin Yusuf gibi ünlü yazarlar söyleşi ve imza günleriyle fuarda yer alacak.

ÜSKÜDAR KİTAP FUARI'NDA ALEV ALATLI İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK

Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Alev Alatlı için de 9. Üsküdar Kitap Fuarı'nda bir anma programı düzenlenecek. Anma Programı, Üsküdar Kitap Fuarına daha önce pek çok kez konuk olan Alev Alatlı için bir saygı duruşu niteliği taşıyacak. Türk edebiyatının usta kalemleri Peyami Safa'dan, Sabahattin Ali'ye ve Oğuz Atay'a; önemli araştırmacı ve düşünürlerden Edward Said gibi isimlere kadar geniş bir yelpazede gerçekleşecek paneller edebiyatseverler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Üsküdar Kitap Fuarında edebiyattan sinemaya, ilahiyattan felsefeye; sosyolojiden tarihe, çocuk kitaplarından şiir kitaplarına geniş bir yelpazede yayınlara ev sahipliği yapıyor. Bu çeşitliliğin yansıdığı yaklaşık 150 adet söyleşi ve yaklaşık 600 imza ile tam 750 etkinlik Üsküdar Kitap Fuarında yer alacak.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir