Kadıköy'de 6.5 Km'lik İnsan Zinciri

Kadıköylüler, ölümünün 75.yılında, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Fenerbahçe-Bostancı arasında oluşturulan 6.5 km'lik insan zinciri ile andılar.

Kadıköy'de 6.5 Km'lik İnsan Zinciri
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kadıköy Belediyesi'nin organizasyonuyla Kadıköy Belediyesi gönüllülerinin öncülüğünde "Ata'ya Saygı Zinciri" adıyla bir araya gelen on binlerce İstanbullu, sabah saat 08:00'den itibaren Fenerbahçe-Bostancı arasındaki sahil yürüyüş yollarında toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan katılımcılar, yol boyunca yan yana durarak 6.5 km?lik bir zincir oluşturdular. Her yaştan Atatürk sevdalılarının katıldığı zincir etkinliğine, bebekleri ile gelenler de dikkat çekti. Atamızın ölümsüzleştiği an olan saat 9'u 5 geçe sirenlerin çalması ile saygı duruşunda bulunan katılımcılar duygusal anlar yaşarken bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları da görüldü. Saygı duruşuna, tekneleriyle sahile yanaşan vatandaşlar ile Yelken Kulübünün kürekçileri de katıldı. Ata'ya Saygı İnsan Zinciri etkinliği, İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.

Öztürk "6.5 Km'de On Bin Kişi Katıldı"

Ata'ya Saygı Zincirinin Kadıköy Belediyesi'nin organizasyonuyla ikinci kez düzenlendiğini ve zincire 10 binden fazla kişinin katıldığını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 6.5 km'lik zincirin bir çok noktada 3 sıra olarak gerçekleştiğini ve bu yıl Maltepe'den de devam ettiğini vurguladı. Öztürk "75.Yıl da ona olan özlemimiz daha da arttı. Onun Aydınlık yolunda yürüyor, özlem ve şükranla anıyoruz" dedi.

Kadıköy'deki resmi çelenk koyma törenine katıldıktan sonra İnsan Zinciri etkinliğine gelen CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi de etkinliğine destek amacıyla Caddebostan'a geldi. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de Türk Bayrağıyla gelerek insan zincirine katıldı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir