Ataşehirli kadın çalışanlardan 25 Kasım'da tişörtlü eylem

Ataşehirli kadın çalışanlar, kadına yönelik şiddete Mor Çatı Kadın Vakfı'na destek olmak amacıyla tasarlanan tişörtleri giyerek, ses çıkardı.

Ataşehirli kadın çalışanlardan 25 Kasım'da tişörtlü eylem
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Mirabel kız kardeşler, Dominik Cumhuriyeti'ndeki baskıcı rejime karşı verdikleri mücadele nedeniyle 1960 yılının 25 Kasım'ında vahşi bir şekilde yaşam hakları ellerinden alındı. Kız kardeşlerin hayat bağlarının koparıldığı tarih, kara bir leke olarak kaldı. 25 Kasım tarih sahnesinde 1981 yılından itibaren "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi. Dünyanın dört bir tarafındaki kadınlar, her 25 Kasım'da alanlara çıkıyor, şiddete karşı seslerini yükseltiliyor. 

Ataşehir Belediyesi'nde çalışan 510 kadın da, dünyanın dört bir tarafında şiddete karşı ses çıkaran kadınların sesine "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü"nde kadın tasarımcıların Gamze Saraçoğlu, Jale Hürdoğan, Simay Bülbül, Elif Cığızoğlu ve Ayşe Deniz Yeğin'in Mor Çatı Kadın Vakfı'na destek olma amacıyla tasarladığı tişörtleri giyerek, ses kattı. Kadın yönelik şiddete hayır diyerek belediye binasında bir araya gelen kadın çalışanlar, şiddete karşı durabilmek için hayatın her alanında birlikte olabilmenin önemine değindi.

Çalışanlar, Ataşehir Belediyesi'nin kadına büyük değer verdiğini, 2011 yılında Türkiye'nin ikinci ruhsatlı kadın sığınma evini kurarak da şiddete uğramış kadınlara kol kanat gerdiğini de dile getirdiler. Kadınların eylemine katılarak destek veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, kadın çalışanların başlarının tacı olduğunu ve her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Ataşehir Belediyesi?nin kadın çalışanları, vatandaşlara 25 Kasım Pazartesi günü mesai bitimine kadar üzerlerinde Mor Çatı Kadın Vakfı'na destek olma amacıyla tasarlanan tişörtleriyle hizmet verdiler.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir