Zeynep Kamil Hastanesi Yenileniyor

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 4 yıl sürecek çalışmalar kapsamında kısım kısım yenilenecek.

Zeynep Kamil Hastanesi Yenileniyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'da 1862'de kurulan, birçok ailenin anılarında önemli bir yeri olan, yeni yaşamların başladığı Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu yıl sonunda başlayacak çalışmalarla yeni bir çehreye kavuşacak.

Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Mustafa Eroğlu, 1862 yılında yapılan hastaneye son olarak 1962'de bir binanın eklendiğini hatırlattı. O günden bu yana hastanede herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirten Eroğlu, ''20 yıldır büyük hayal olan hastaneyi yenileme ve güçlendirme işi çalışmaları yılsonu başlayacak.'' dedi. Eroğlu, ''Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Güçlendirme ve Renovasyon'' Projesi'nin ihale aşamasında olduğunu anlatarak, bu süreçte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Anadolu Kuzey Hamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şuayip Birinci ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın büyük destek ve katkıları olduğunu dile getirdi. Göreve geldiği andan itibaren yeni düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Eroğlu, bu faaliyetlerinden sonra günlük 900 olan poliklinik hasta sayısının 2 bin 500'lere çıktığını ve hasta-çalışan memnuniyetinin yükseldiğini söyledi.

Çalışmalar 4 yıl sürecek

Mustafa Eroğlu, ihale aşamasından sonra hiç vakit kaybetmeden yıl sonuna kadar projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Renovasyonu kısım kısım yapacaklarını ve bu sayede çalışan-hasta mağduriyetinin önüne geçeceklerini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti: ''Çalışmalar yaklaşık 4 yıl sürecek ve hastane hiçbir şekilde başka yere taşınmayacak. Hastanemiz, bütünleşmiş olduğu semtinde hizmet vermeye devam edecek. Renovasyondan sonra hastanemizde tek kişi veya 2 kişilik süit odalar olacak. Odalarda buzdolabı, televizyon, banyo ve tuvalet gibi hastanın rahat bir şekilde ihtiyaçlarını giderebileceği araç ve gereçler de bulunacak. Proje sonunda günümüzün standartlarını en iyi şekilde yakalayacağız. Hastanemizin tarihi kısmı da yenilenecek. Onu idari bina olarak kullanacağız. Güzel şeyler yapınca verim alıyorsunuz. Hastanenin yenilenme projesi hayata geçtikten sonra hasta sayımız büyük oranda artacaktır. Ama bizim öncelikli amacımız hasta sayısını artırmak değil, vatandaşlarımızın layık olduğu sağlık hizmetini onlara sunmaktır. Dünya Bankası'nın hastane için ayırdığı yaklaşık 20 milyon avroluk bütçe var. Çalışmaların yaklaşık 40 milyon avroya kadar maliyeti olacak. Biz renovasyonu en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz.''


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir