SGK'dan yeni SMS servisi hizmeti

SGK, ''SMS Bilgilendirme Servisi''ni hizmete aldı. SMS Bilgilendirme Servisi, manüel, online ve interaktif uygulamalardan oluşuyor.

SGK'dan yeni SMS servisi hizmeti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şahıs ödemeleri, sigortalı tescil, sigortalı işten ayrılış, aylık bağlama, geçici iş göremezlik, emzirme yardımı, cenaze ödemeleri gibi hizmetler hakkındaki bilgilerin, kısa mesajla iletilmesini sağlayacak ''SMS Bilgilendirme Servisi''ni hizmete aldı.

SGK, ''5502''ye kısa mesajla gönderilecekleri soruları da ''interaktif mesaj uygulaması'' kapsamında yanıtlayacak. SGK, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla bilgiye kolay ve hızlı erişimin sağlanması, kurum hizmetlerinin tanıtılması, vatandaşların bilgilendirilmesi, kurumla ilişkili kişi ve kuruluşlara bilginin düzenli, sürekli ve kesintisiz olarak ilk elden ulaştırılması, karşılıklı iletişimin güçlendirilmesi amacıyla SMS Bilgilendirme Servisi'ni hizmete soktu.

SGK, SMS Bilgilendirme Servisi ile zaman ve işgücü kayıplarının en aza indirilmesini, hizmetlerin çabuklaştırılmasını, posta giderlerinin azaltılmasını, otokontrol sağlanarak kayıp ve kaçakların ortadan kaldırılmasını ve vatandaş memnuniyetinin artırılmasını hedefliyor.

SGK 481 BİN 432 KISA MESAJI MANUEL GÖNDERDİ
SMS Bilgilendirme Servisi, manuel, online ve interaktif uygulamalardan oluşuyor. Provizyon ve sağlık ödemelerinde otokontrolün sağlanması, sigortalı ve işverenlerin prim borç ve tahsilatları hakkında bilgilendirilmesi, vatandaş memnuniyetinin artırılması, hizmetlerin çabuklaştırılması, zaman ve işgücü kayıplarının önlenmesiyle tebligat zorunluluğu bulunmayan yazışmalarda posta giderlerinin azaltılması amacıyla ilk aşamada ''manuel SMS uygulaması''nın birinci aşaması 7 Eylül 2011 tarihinde başlatıldı.

Tüm aşamaları tamamlanan manuel SMS uygulaması, 81 il müdürlüğü ile 362 sosyal güvenlik merkezinde sürdürülüyor. Manuel sistemde verilen hizmetlere uygun olarak 334 standart, 69 değişken olmak üzere toplam 403 mesaj şablonu oluşturuldu. SGK tarafından, 7 Eylül 2011-5 Nisan 2012 tarihleri arasında, vatandaşlara 481 bin 432 kısa mesaj manuel olarak gönderildi.

SGK HİZMETLERİ ONLİNE CEPTE
SGK, online verilen hizmetler kapsamında, işveren, sigortalı ve hak sahiplerine SMS ile (ücretsiz) online bilgilendirmeye yapmaya başladı. Bu kapsamda, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine, başvuran vatandaşların GSM numaralarının alınması talimatı verildi. Ayrıca, SGK'nın web sayfasında yer alan ''E-SGK/SMS Bilgilendirme'' bölümüne SMS hizmetleri için ''bilgi giriş ve güncelleme'' seçeneği eklendi. Böylece, sigortalı, işveren ve hak sahipleri kişisel ve GSM bilgilerini ''http://app2.sgk.gov.tr/IletisimBilgileri/jsp/IletisimBilgileriSorgula.jsp'' adresinden yapabiliyor.

Cep telefonu numarasının bilgi girişi yapacak kişi ile mesaj gönderilen cep telefonunun kayıtlı olduğu kişinin aynı TC kimlik numarasına sahip olması zorunluluğu var. Ayrıca sistemde her TC kimlik numarası ile 1 adet cep telefonu numarası kayıt ve güncellemesi yapılabiliyor.

GSM numaralarının SGK'nın veri tabanına kaydeden veya kaydedilmesini sağlayan işveren, sigortalı ve hak sahiplerine ''şahıs ödemeleri, çölyak ödemeleri, 4A-4B-4C sigortalı tescil, 4A-4B-4C sigortalı işten ayrılış, 4A-4B toptan ödeme, 4C ikramiye ödeme, 4B-4C aylık bağlama, 4A-4B geçici iş göremezlik, 4A-4B emzirme yardımı ödemesi, 4A hizmet borçlanmaları, 4A emekli ödemeleri ve 4A cenaze ödemeleri'' hizmetleri için online SMS ile bildirim yapılmaya başlandı.

''5502''YE SMS GÖNDER SGK YANITLASIN
SGK, hizmetleri zaman kaybetmeksizin yerine getirmek, vatandaşın mağdur olmasını engellemek, sosyal güvenlik sisteminin işleyişini, güvenilirliğini ve doğruluğunu en üst düzeyde sağlamak, vatandaşa verilen hizmet sonuçlarının bildirimini kolay ve çabuklaştırmak için interaktif uygulamaları geliştirdi.SMS Bilgilendirme Servisi Projesi'nin üçüncü aşaması olan interaktif mesaj uygulamasının başlatılmasıyla işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin gelir ve aylık kesinti-ödeme tutarları, ilaç ve muayene katkı payları, sigortalı hizmet süreleri, prim ödemeleri, borç durumları ve icra gibi bilgilerini 5502 kısa mesaj hattını kullanarak öğrenmeleri hedefleniyor.

İnteraktif mesaj uygulamasının hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdüren SGK, bu kapsamda Avea, Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell ile protokol imzalayacak.


Hürriyet


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir