Egemen Bağış, Foynitsa Kültür Merkezi'ni açtı

Egemen Bağış, Bosna-Hersek'in Foynitsa kentinde İstanbul Ümraniye Belediyesi tarafından inşa ettirilen kültür merkezinin açılışını yaptı.

Egemen Bağış, Foynitsa Kültür Merkezi'ni açtı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
''Aliya Merak Etmesin, Emaneti Emanetimizdir''
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bosna-Hersek'in Foynitsa kentinde Ümraniye Belediyesi tarafından inşa ettirilen kültür merkezinin açılışını yaptı.

Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç'le birlikte Saraybosna'dan Foynitsa kentine gelen Bakan Bağış, ilk olarak buradaki Fatih Sultan Mehmed'in Katolik Fransisken tarikatı üyelerine ''özgürlük bahşeden'' ''Ahidname''nin verildiği tarihi manastırı ziyaret etti.

Rahipler tarafından kapıda karşılanan Bakan Bağış ve İzzetbegoviç, daha sonra manastırı gezdi.

Bakan Bağış ve beraberindekiler, manastır ziyaretinin ardından Ümraniye Belediyesi tarafından Foynitsa kent merkezinde yaptırılan kültür merkezinin açılışı için düzenlenen törene katıldı.

Bakan Bağış, İzzetbegoviç ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Yağmurlu havaya rağmen, tören alanını dolduran çok sayıda Bosnalı tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.

Tören sırasında, Başbakan Erdoğan'ın dün vefat eden annesi için dua okundu, törene katılan Fransisken rahipleri ve farklı dinden insanlar ise saygı duruşunda bulundu.

Bağış yaptığı konuşmada, tören alanında merhum Tenzile Erdoğan için dua eden ve saygı duruşunda bulunanlara teşekkür ederek, Başbakan Erdoğan'ın bugün Bosna-Hersek için de Balkanlar için de bütün dünya için de bir umut ışığı olduğunu vurguladı.

Bosna'nın bütün şehirlerinin Türkiye'nin kardeş şehri olduğunu vurgulayan Bağış, şunları kaydetti:

''Bizim yüreklerimiz ortak çarpıyor. Hasretimiz de özlemlerimiz de arzularımız ve kaderimiz de bizim birdir, aynıdır. Bizim sevincimiz ve hüznümüz bir. Bosna-Hersek üzülürse, Türkiye üzülür. Bosna-Hersek sevinirse, Türkiye sevinir. Burada yüzyılların kader birliği, ruh birliği bizi aynı potada eritmiştir. İşte bundandır ki, Bosna-Hersek?in, huzur içinde, barış içinde, istikrar ve güven içinde yaşamasını en çok biz isteriz.''

İzzetbegoviç'in konuşması
Bakir İzzetbegoviç de törene Türkiye'den katılanlar için Türkçe olarak ''Hoşgeldiniz'' sözleriyle konuşmasına başlayarak, Başbakan Erdoğan'ın annesinin vefatından duyduğu hüznü dile getirdi.

İzzetbegoviç, Türkler tarafından Foynitsa'da önemli bir hizmet gerçekleştirildiğini ifade ederek, ''Burada gençlerimiz Bosna-Hersek ve Türkiye'nin kültürlerini daha da yakından inceleyip iki kültürün daha da yakınlaşmasını sağlayacak'' dedi.


Sondakika.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.04 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir