7. Üsküdar Kitap Fuarı başladı

Üsküdar Belediyesi tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı'nın bu sene 7.'si düzenleniyor. Bu sene 450 yazarın okurlarıyla buluşacağı 7. Üsküdar Kitap Fuarı'nın açılış töreni 19 Şubat tarihinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde davetliler ve Üsküdarlıların yoğun katılımla gerçekleştirildi.

7. Üsküdar Kitap Fuarı başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Türk hikâyeciliğinin usta yazarı Mustafa Kutlu'nun onur yazarı olduğu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ında konuşmacı olarak katıldığı kitap fuarının açılışına Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'in yanı sıra kitap severlerin yakından tanıdığı İskender Pala, Erol Göka, Mukadder Gemici ve Beşir Ayvazoğlu başta olmak üzere çok sayıda yazar da katılımlarıyla destek verdi.

FOTO GALERİ

Üsküdar Belediyesi tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı'nın bu sene 7.'si düzenleniyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 7. Üsküdar Kitap Fuarı açılış konuşmasına rahatsızlığı dolayısıyla açılışa katılamayan yazar Mustafa Kutlu'ya geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Yayıncılığın bütün aktörlerinin 7. Üsküdar Kitap Fuarı'nda buluştuğunu söyleyen başkan Türkmen, ''Kitap fuarımıza o kadar büyük ilgi var ki, kalabalıktan salona giremeyecektik neredeyse. Üsküdar biliyorsunuz bir gelenekler şehri. İstanbul'un üç eski ve kıymetli beldesinden biri. Bu fuarımız da bizim gelenekler zincirimize bir halka olarak eklendi. Bu fuar ile her yıl yüz binden fazla okurun buluşma noktası oluyoruz. Fuarımızda yazarlar, kitaplar, okurlar, yayıncılar, çevirmenler, çizerler ve editörler buluşuyorlar. Kitabın, yayıncılığın bütün aktörleri burada. 9 gün boyunca bu aktörler kurdukları doğrudan iletişim sayesinde kazanımlar elde ediyorlar. Bu etkileşimi önemsiyoruz. Kitap sevgisini artıran, kitap dünyasını büyüten, kültür ve sanata temas eden her girişim memleketin kazanç hanesine yazılan bir artıdır. Fuarımız genç, dinamik, geniş bir yelpazeye sahip. Bütün İstanbullulara hitap ediyor. Tabii bu şölenimiz sadece satış ve tanıtım stantlarından ibaret değil. Söyleşiler, imza günleri, dinletiler, yazar-okur buluşmaları gibi kitap dünyasının değişmeyen etkinlikleri de var. 9 gün boyunca Üsküdar'ın kalbi kitap diye atıyor. Kitap kokusu, boğazın kokusuna. Denizin kokusuna karışıyor. Hedefimiz çok sayıda gencimizi, kitapseverimizi bu güzel ortamda binlerce çeşit kitap ve yüzlerce yazarımızla buluşturmak.'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise açılış töreninde yaptığı konuşmasında, ''Üsküdar Kitap Fuarı'nın 7.'sinin düzenleniyor olmasından dolayı tebrik ediyorum. Hamdolsun '1. Geleneksel' demekten öteye geçmiş oluyorsunuz. 7. ile bu geleneğin artık inşa edilmekte olduğunu ispat etmiş oldunuz. Kütüphanelerimizde ve arşivlerimizde bekleyen binlerce, on binlerce yazma eser var. Hala incelenmeyi bekleyen eserlerimiz var. Geleneğin o derinliklerine indikçe gelenek kendisini size daha çok açmaya başlıyor. Aslında her gün kapısını çaldığınızda size yeni hediyeler veren büyük bir bağış kapısı. Yeter ki biz o kapıyı çalmayı bilelim. Yeter ki biz oraya gitmeyi ve o pınardan beslenmeyi bilelim. Bu geleneği bugüne taşıyan, aklıyla kalbiyle duygusuyla ve sanatıyla bugün yeniden ve her gün taze bir şekilde ifade eden Mustafa Kutlu Ağabeyi de bu bağlamda hayırla sağlık dileklerim ve minnetle anmak isterim. Mustafa Kutlu bizim bu geleneğimizin bu diri ruhunu pırıl pırıl yıldızlı semasını, o semadaki yıldızları tek tek tecrübe etmiş, kalemiyle tecrübe etmiş bir güzel aklı, gönlü ve ruhu ifade eder. O yüzden Mustafa Kutlu'yu okuduğunuz zaman aynı anda felsefe, sosyoloji, tarih ve elbette sanat okursunuz." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Boğaziçi Salonu'nda İbrahim Kalın'ın ''Gök Kubbenin Altında'' adlı söyleşisi ve imza günü gerçekleşti. Bini aşkın kitapsever İbrahim Kalın'a kitap imzalatabilmek için küçük çaplı bir izdiham yaşandı. Kalın, imza için bekleyenleri kırmamak için uzun bir süre imza programına devam etti.

Avrasya Salonu'nda ise Mukadder Gemici, Alpay Doğan Yıldız, Erol Göka, İsmail Kara'nın ''Bu Toprağın Sesi: Mustafa Kutlu'' başlıklı söyleşisi büyük ilgi gördü. Akşamüzeri gerçekleşen etkinlikte ise Ahmet Edip Başaran, Münire Kevser Baş, Ali Haydar Haksal, Alim Kahraman, Bedri Mermutlu ve Osman Bayraktar'ın ''Sezai Karakoç ve Diriliş Düşüncesi'' paneli katılımcılarla buluştu.

Alanında lider yüzlerce seçkin yayınevi ve yazarı ağırlayacağımız ve adeta bir edebiyat şölenine dönüşecek olan kitap fuarında 27 Şubat tarihine kadar çok önemli isimlerle söyleşi ve imza etkinlikleri de gerçekleşecek.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir