Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un ismi Üsküdar'da yaşatılacak

Haluk Dursun Kütüphanesi'nin açılışı 16 Aralık 2021 Perşembe günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası'nın giriş katında hizmete açıldı.

Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un ismi Üsküdar'da yaşatılacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Elim bir trafik kazasında hayata gözlerini yuman Türkiye'nin kültür bakan yardımcılarından Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un adı Üsküdar Belediyesi tarafından açılışı yeni yapılacak olan kütüphaneye verildi. Haluk Dursun Kütüphanesi'nin açılışı 16 Aralık 2021 Perşembe günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası'nın giriş katında hizmete açıldı.

Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, merhum Haluk Dursun'un eşi Gülşen Dursun, kızı Nilay Dursun, iş adamı Mehmet Kalyoncu ve akademisyenlerin yanı sıra Dursun'un sevenleri ve talebeleri katılım sağladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Açılışta töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Öğrenmeye, öğretmeye, ülkesine ve milletine hizmet üretmeye adanmış bir ömrün adı, bugün burada bir kez daha kendisine yakışan bir eserle bütünleşiyor. Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun gençlerin önünü açmaya, onların özgüvenli, donanımlı, sorumluluk alan ve fark oluşturan bireyler olmasını sağlamaya çok önem veriyordu. Yine bu yüzden kütüphaneleri hayatınızın her anında karşınıza çıkabilecek şekilde yaygınlaştırıyoruz. Üsküdar Belediyesi bu noktada diğer belediyelerin yanında hemen her kuruma örnek olabilecek işlere imza atmıştır ve atmaya devam etmektedir. Nevmekânlar, imza niteliğindeki bu özgün çalışmalar içinde gerçekten göz doldurmaktadır. Bugün de bu silsileye bir yenisini eklemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Haluk hocamızın idealinde her şeye hep güzel tarafından bakmak vardı. Biz Türkiye'nin hikayesi hep anlatılsın istiyoruz. Bunun tek yolu var, yeni Haluk Dursun'lar yetiştirmek. İşte bu kütüphaneleri 7 gün 24 saat açık tutmak, o idealleri yakalamaktır. O da işte bu güzel Türkiye mektebinden mezun oldu. Bizler Üsküdar Belediyesi olarak merhum hocamızın anısını yaşatmak, ismini yaşatmak, ideallerini hep canlı tutmak için bu güzel kütüphaneyi milletimize, özelde gençlerimize armağan ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Doğum günü olan 16 Aralık tarihinde faaliyetlerine başladı

Doğum günü olan 16 Aralık tarihinde faaliyetlerine başladı

40 bin baskılı, 25 bin dijital kitabın yer aldığı Haluk Dursun Kütüphanesi, aynı anda 200 gencin ders çalışmasına imkân sağlıyor. Gençlerin 7 gün 24 saat ders çalışabilecekleri, sınavlara hazırlanabilecekleri sağlıklı bir çalışma ortamı sağlayan kütüphane, aynı zamanda sosyalleşme olanağı da sunuyor. Gençlere çay, simit, çorba, kek gibi ikramların da yapılacağı kütüphane, Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un doğum günü olan 16 Aralık tarihinde faaliyetlerine başladı.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir