Üsküdar'da Kültür-Sanat Sezonu Evgeny Grinko'nun Muhteşem Konseriyle açıldı

Kültür sanatın kalbi, Üsküdar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği etkinlikler aracılığıyla atmaya devam ediyor. Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle İstanbulluların buluşma adresi olan Üsküdar, yeni sezonda da bu özelliğini korumayı sürdürüyor.

Üsküdar'da Kültür-Sanat Sezonu Evgeny Grinko'nun Muhteşem Konseriyle açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kültür sanatın kalbi, Üsküdar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği etkinlikler aracılığıyla atmaya devam ediyor. Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle İstanbulluların buluşma adresi olan Üsküdar, yeni sezonda da bu özelliğini korumayı sürdürüyor. Üsküdar 2021-2022 Kültür ve Sanat Sezonunun açılışı dünyaca ünlü Rus müzisyen Evgeny Grinko konseri ile gerçekleştirildi.

Evgeny Grinko Performansıyla Büyüledi

30 milyondan fazla izlenen ''Valse'' adlı şarkısı ile gönüllerde taht kuran, kısa sürede adını dünyaya duyuran genç piyanist ve davulcu Evgeny Grinko konseri için Üsküdarlılar ve çeşitli semtlerden gelen binlerce İstanbullu konser alanını saatler öncesinden doldurdu. Konser saati geldiğinde ise Harem Meydanı olağanüstü bir performansa tanıklık eden muhteşem bir şölen alanına dönüştü.

Grinko: ''Benim için müzik duyguların dilidir''

Kendisini dinlemeye gelenleri, Türkçe olarak ''Benim adım Evgeny Grinko, işte benim arkadaşlarım'' diyerek selamlayan sanatçı, müziğin evrenselliği hakkında şu ifadeleri kullandı:

''Müzik evrensel bir dildir. Kendi aramızda bir dili konuştuğumuzda içinde anlam ifade eden kelimeler kullanıyoruz ama hiçbiri notaların anlamına sahip değil. Bu tıpkı bir yabancı dil gibi, ne demek istediğini anlarsın ama başkasına anlatamazsınız. Benim için müzik duyguların dilidir ve müziğe herkes duygularıyla anlam yükler.''

Evgeny Grinko, geniş bir keman ailesi ve akordeoncu 5 müzisyen ile sergilediği sahne performansına, piyano dışında gitarda ve davuldaki hünerlerini de ekledi. Yaklaşık 1,5 saat süren konserde, Rus piyanist, Valse, Epilogue, Carousel, Faulkner's Sleep, Field, Once Upon A Time, Prologue, Noir, Winter Sunshine ve Serenade gibi bestelerini icra etti. Konser boyunca sanatçıya, kemanda Vlada Ponyatovskaya, Anna Romanova ve Pavel Mazkevich, çelloda Yana Chekina, akordeonda ise Evgenya Popova eşlik etti.

Harem Meydanına kurulun dev sahne platformunda gerçekleştirilen etkinliği alanı dolduran yaklaşık 40 bin müziksever ve sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınlarla da binlerce kişi izledi.

Üsküdar 2021-2022 Kültür ve Sanat Sezonu Evgeny Grinko'nun Muhteşem Konseriyle açıldı

Fotoğraf Galerisi

Türkmen: ''Derinlikli bir Kültür Sanat Sezonu Olacak''

Konser öncesi sahneye çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; dünyaca ünlü böylesine önemli bir müzisyeni Üsküdarlılarla buluşturdukları için mutlu olduklarını söyledi. Üsküdarlıları zengin bir kültür sanat sezonunun beklediğini belirten Başkan Türkmen şöyle konuştu:

''Üsküdarlılar, aziz İstanbullular, sevgiler gençler, değerli sanatseverler dünyanın önde gelen müzisyenlerinden Evgeny Grinko konserimize hoş geldiniz. Biliyorsunuz pandemi sebebiyle planladığımız birçok konser ve etkinliğimizi gerçekleştiremedik. Ama alınan önlemler sonucunda artık yavaş yavaş bir araya gelmeye, özlem gidermeye başladık. Üsküdar bugüne kadar hep sevginin, kardeşliğin, huzurun şehri oldu. Bunun yanın da sanatın kültürün, müziğin ve birbirinden renkli etkinliklerin de merkezi olmayı başardı. . 2021-22 kültür ve sanat sezonumuzu şimdi muhteşem bir konserle açıyoruz. Bu yıl İstanbulluları Üsküdar'da konserler, sergiler ve söyleşilerle dolu olağanüstü bir kültür-sanat sezonu bekliyor. Resimden heykele, sanat atölyelerinden konserlere, kitaptan ufuk açan söyleşilere kadar tüm alanlarda Üsküdarlılar sanata ve kültüre doyacaklar. Nevmekanlar başta olmak üzere birbirinden güzel mekanlarda kültür ve sanat etkinliklerine yer vereceğiz. Bu yıl Üsküdarlıları dolu dolu ve aynı zamanda derinlikli bir kültür ve sanat sezonu bekliyor. Tüm Üsküdar ve İstanbullularla bu etkinliklerde buluşmayı heyecanla bekliyoruz.''

Yeni Kültür-Sanat Sezonumuzda Ekim Ayında Neler Olacak?

Üsküdar Belediyesi her sezon olduğu gibi bu dönem de konserden söyleşiye, sempozyumdan tiyatroya geniş bir yelpazede, birbirinden özel mekânlarımızda kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Kemal Sayar ve Erol Göka ile 13 Ekim Çarşamba Nevmekân Sahil'de insan ruhunun derinliklerindeki güzellikler keşfedilecek.

Cumhuriyet Bayramı Konserini Rafet El Roman Verecek

Rafet El Roman'ın sahne alacağı 29 Ekim Cumhuriyet bayramı Konseri ile 28 Ekim Perşembe günü unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. Kültür mevsiminin başladığı Ekim ayında Türkiye'nin en uzun soluklu akademik etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 11. Kez düzenlenecek Üsküdar Sempozyumu ile 15 ile 17 Ekim tarihleri arasında Üsküdar'ın mimariden sanata, edebiyattan arkeolojiye zengin mirası Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezimizde bir kez daha ortaya konulacak.

Chef Ömür Akkor ''Anadolu'nun Binlerce Yılı''ndan Lezzetler Sunacak

Ünlü Şef Ömür Akkor'un ''Anadolu'nun Binlerce Yılı''ndan günümüze kadar ulaşan beslenme serüvenini gözler önüne sereceği özel etkinlik ise 12 Ekim Salı Nevmekân Selimiye'de yani yüzlerce yıllık tarihi Selimiye Hamamı'nda katılımcıları zamanda lezzetli bir yolculuğa davet edecek.

''Kitap Söyleşileri''ne 14 Ekim Perşembe konuk olacak olan Bahadır Yenişehirlioğlu ile kitap kokuları eşliğinde unutulmaz bir edebiyat sohbeti gerçekleştirirken, 21 Ekim Perşembe Prof. Dr. Kürşat Demirci ile Göbeklitepe'nin mistik dünyasını tanıyarak tarihi yeniden okunacak.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir