Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nın adı değişti

Beylerbeyi Spor Kulübü Yönetimi lig maçlarını oynadığı 75. Yıl Stadı'nın adını Şehit Erol Olçak Stadı olarak değiştirme kararı alındı.

Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nın adı değişti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz akşamı hain kalkışması sırasında Türk halkının tankların önüne yattığı, mermilere göğsünü siper edip destan yazdığı gün... 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'ne en yakın semt olan Beylerbeyi'nin tek takımı da bu olaya duyarsız kalmadı. Beylerbeyi Spor Kulübü Yönetim Kurulu yaptığı son toplantıda oybirliği ile stadının adının değiştirilmesi kararını aldı. Başkan Mustafa Yazıcı, Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nın yeni adını şöyle açıkladı: ''Haftaya yapacağımız törenle stadımıza; 15 Temmuz gecesi oğlu ile birlikte köprüde şehit olan Erol Olçak'ın adını vereceğiz. Stadımız bundan böyle Şehit Erol Olçak Stadı olarak anılacak'' açıklamasını yaptı.

KAHRAMANLARIN SİMGESİ...

Üsküdar Gazetesi'nde yer alan habere göre; İş adamı Mustafa Hacıkerimoğlu ise ''Beylerbeyi, Kurtuluş Savaşı'nın başladığı semttir. Kuvayi Milliye'nin olduğu yerdir. Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbeci cuntaya karşı tüm halkımızla yaptığı destansı direniş sergileyip bu yolda hayatlarını kaybeden Türkiye'nin kahramanlarındandır. Stadın adının Erol Olçak Stadı olarak değişmesi 15 Temmuz'da kahramanca ölenlerin bir simgesi olacak ve hiç unutulmayacak'' dedi.

YENİ STAT İÇİN MÜJDE VERDİ

Başkan Mustafa Yazıcı stadın gelecek yılın başında yenileneceği müjdesini taraftarlara verirken ekledi; ''Yeni stat için Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza ve Üsküdar Belediye Başkanına şimdiden teşekkür ederim'' ifadesini de kullandı.

EROL OLÇAK VE OĞLUNUN KAHRAMANLIK HİKAYESİ

Tankların önünde dimdik duran reklamcı Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip kurşunların hedefi olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşlarından Olçak'ın oğlunu daha güvenli bir yere götürmek isterken vurulduğu, Abdullah'ın da düşen babasına hamle yaptığı sırada zırh delici mermi ile öldürüldüğü ortaya çıktı.

KULÜPTEN RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Yönetim kurulu toplantısının ardından Beylerbeyi Spor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi;

''1994 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve şuan da görevi başında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaptırılan Beylerbeyi 75.yıl Stadyumu?nun adı, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Erol Olçak?a hitaben ?Şehit Erol Olçak Stadyumu? olarak değiştirilmiştir.

Kamuoyuna Saygı ile duyurulur...'' denildi...

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir