Üsküdar Dergisi görkemli gala ile tanıtıldı

Medeniyetlerin buluşma noktası ve kültür havzası Üsküdar'dan kültür-sanat dünyasına yeni bir soluk katacak 'Üsküdar Dergisi'nin tanıtımı Burhan Felek Köşkü'nde birbirinden seçkin konukların katılımı ile gerçekleştirildi.

Üsküdar Dergisi görkemli gala ile tanıtıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

''Üsküdar Kültür Sanat ve Medeniyet Dergisi''nin tanıtım programına Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Fatih Andı, Doç. Dr. Mustafa S. Küçükaşçı, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Beşir Ayvazoğlu, İskender Pala'nın yanı sıra Prof. Dr. Haluk Dursun, Doç. Dr. Gönül Paçacı, Dr. Senai Demirci gibi değerli akademisyenler bulunduğu ilk sayının lansman heyecanına ortak oldular.

'Üsküdar Dergisi'nin tanıtımı Burhan Felek Köşkü'nde birbirinden seçkin konukların katılımı ile gerçekleştirildi.

LANSMAN KOKTEYL İLE BAŞLADI

Üsküdar çıkışlı bir dergi olmakla birlikte, İstanbul, Türkiye, bölge coğrafyası, İslâm dünyası ve nihayetinde bütün bir insanlık iklimine açılacak bir yayın platformu olma hedefi koyan ''dergi''nin ilk sayısının lansmanı Burhan Felek Köşkü'nün bahçesinde düzenlenen kokteyl ile başladı.

'Üsküdar Dergisi'nin tanıtımı Burhan Felek Köşkü'nde birbirinden seçkin konukların katılımı ile gerçekleştirildi.

DİKKAT ÇEKİCİ KONULAR

İlk sayısında ''İnsan şehir ve sanat'' kapağıyla çıkan derginin içeriğinde Osmanlı Hukukunda Kadın, Yeni Türkiye'nin Ufukları ve Edinburgh notları gibi konu başlıkları yer alırken diğer yandan da yayınlandığı günden beri reyting rekorları kıran ''Diriliş Ertuğrul'' dizisinin röportajı da yer alıyor.

'Üsküdar Dergisi'nin tanıtımı Burhan Felek Köşkü'nde birbirinden seçkin konukların katılımı ile gerçekleştirildi.

ÜSKÜDAR EŞSİZ BİR MİRAS

Üsküdar Dergisi ve Yerel Yönetimler için Kültür/Sanat Raporu'nun tanıtım toplantısında ilk sözü Başkan Türkmen aldı.

Üsküdar Dergisi ve Yerel Yönetimler için Kültür/Sanat Raporu'nun tanıtım toplantısında ilk sözü Başkan Türkmen aldı.

Açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, görevlerinin insan ve şehre dair her alanda hizmetler üretmek olduğuna vurgu yaparak, ''Bir kamu hizmet kurumu. Biz de bu münasebetle, üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Ama hepimiz biliyoruz, hep söylüyoruz, Üsküdar herhangi bir şehir değil. Yaklaşık 7 asırlık bir tarihi ve kültürel birikime sahip bir şehir. Adeta saklı bir hazine, eşsiz bir miras. Bu açıdan klasik belediyecilik hizmetlerinin ötesinde, bu mirasa sahip çıkmak, yaşatmak ve yarınlara taşıyacak hizmetler üretmek de olmazsa olmazlarımız arasında'' diye konuştu.

'Üsküdar Dergisi'nin tanıtımı Burhan Felek Köşkü'nde birbirinden seçkin konukların katılımı ile gerçekleştirildi.

Birlikte çok güzel bir kültür-sanat sezonu geçirdiklerini belirten Başkan Türkmen, ''Çok güzel işler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Rutin sohbetlerimiz, söyleşilerimiz, derslerimiz dışında, her biri alanında örnek ve öncü olan çok sayıda faaliyet gerçekleştirdik. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde, geniş katılımlı organizasyonlara imza atarak, hem sahip olduğumuz saklı hazinenin, sahibi olduğumuz eşsiz mirasın yaşamasını sağladık; Hem de Üsküdar'ın değerleriyle yaşayan bir şehir olmasına ve bir marka şehir olarak yarınlara taşınmasına vesile olduk. En başta, sizlerin öncülüğünde, sizlerle birlikte Geçen yıl 8.'incisini gerçekleştirdiğimiz, Ciltler dolusu bir şehir külliyeti haline gelen Üsküdar Sempozyumlarımız bile, Bu manada çok önemli ve hatırlı bir yere sahip'' dedi.

Başkan Hilmi Türkmen, yine Üsküdar için bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğuyla bir arada olduklarına değinerek, ''Üsküdar'a çok yakışan ve daha da önemlisi, Üsküdar'ın olmazsa olmazı olan bir olan hani, en başta paylaştım ya, Cemil Meriç Üstadımızın ifadesiyle, hür tefekkürün kaleleri arasına, hacmi, tasarımı, içerik zenginliği ve hemen her yönüyle kaliteli bir dergi eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler daha iyi bilirsiniz, yayıncılar yeni bir kitap çıkardıklarında, yeni bir çocukları olmuş gibi sevinirler, mutlu olurlar. Biz de bugün o duyguları yaşıyoruz. Yeni bir çocuğumuz olmuş gibiyiz.

'Üsküdar Dergisi'nin tanıtımı Burhan Felek Köşkü'nde birbirinden seçkin konukların katılımı ile gerçekleştirildi.

Şahsen kendi adıma ben böyleyim. Henüz okuyamadık, buna fırsatımız olmadı ancak, şöyle bir göz atma imkânı buldum. Kent mimarisi ve estetiği, şehirler ve güzel isimler, İnsan şehir ve sanat, Diriliş Ertuğrul söyleşisi, bir şehir Külliyatı Üsküdar Sempozyumları; Yerel Yönetimler ve Kültür Diplomasisi, Yerel Yönetimler ve Kültür. Hakikaten çok zengin ve kaliteli bir içerik var. Belli ki, Üsküdar'ımızın söyleyecek sözü var'' dedi.

Üsküdar Dergisi görkemli gala ile tanıtıldı

Başkan Türkmen'den sonra kürsüye gelen Kaymakam Mustafa Güler, Üsküdar Belediyesi'nin yeni farkını ortaya koyduğuna dikkat çekerek, ''Hep yeni şeyler ortaya konulurken, geçmişle geleceği bağlayacak, nesilleri buluşturacak yazılı bir eser olan 'Üsküdar Kültür Sanat ve Medeniyet Dergisi'nde emeği geçen değerli hocalarımızı ve emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum'' diye konuştu.

FSM Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Fatih Andı ise derginin çıkarılmasında destek veren Başkan Hilmi Türkmen'e teşekkür ederek, ''Belediyelerin hizmetleri arasında en kalıcı olanlarından birisi insanın aklına ve gönlüne yapılan hizmettir. Bunu da Üsküdar Belediyesi kültür ve sanat faaliyetleri çerçevesinde epeyce doyurucu içerikle gerçekleştiriyor. Bunu kalıcılaştırmak, daha değerli hale getirmek, nesillerin hafızasına, nesillerin kitaplığına kalıcı olarak bırakmak için de böyle bir belgeyle taçlandırmış oluyor. Derginin adı Üsküdar ama bu derginin Üsküdar'ın sınırlarına hapsolacağı anlamına gelmiyor. Derginin bir ayağı Üsküdar'da olmak üzere bütün İstanbul'da, bütün insanlığı kucaklayacak muhtevaya sahip olacak'' dedi.

BAŞKAN TÜRKMEN'DEN ''TEŞEKKÜR VE DAVET''

Kapanış konuşması için bir kez daha kürsüye gelen Başkan Türkmen, Üsküdar Dergisi'nin tanıtım gecesine katılan herkese teşekkür ederken, yapımı tamamlanan Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi'nin 3 Haziran'da açılacağını söyleyerek, ''Rahmetli başkanımız Mehmet Çakır'ın ismini verdiğimiz Anadolu Yakası'nın en büyük ve en güzel kültür ve spor merkezinin açılışını yapacağız. 3 Haziran Çarşamba saat 19.00'da yapılacak tanıtım yemeğine hepinizi bekliyoruz'' diye konuştu.

Üsküdar Kültür Sanat ve Medeniyet Dergisi

Program sonunda davetlilere Üsküdar Dergisi'nin yanı sıra ''Düşten Fethe İstanbul'' isimli kitaplar hediye edildi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir