Üsküdar Şiir Festivali düzenlenen galayla başladı

''Uluslararası 1. Üsküdar Şiir Festivali'', ''İşte Bunlar Hep Şiir'' temasıyla; dünyanın farklı coğrafyalarından davet edilen 19 yabancı 16 yerli şairin katılımıyla Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhteşem bir galayla başladı.

Üsküdar Şiir Festivali düzenlenen galayla başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Şairlere şiir yazdıran Üsküdar bu kez şiir okumalarına sahne oldu. Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından ilk kez gerçekleştirilen festivalin açılış törenine katılan şairler; Ali Jimale Ahmet, Ryszard Krynicki, Muhammed Eno, Sead Begoviç, Balazs Szöllösy, Sonnet Mondal, Roger Palaes, Saadia Mufarreh, Ladan Osman, Tobias Burghardt, Leopoldo Castilla, Fatma Şengil Süzer, Ahmet Murat, Metin Celal, Şakir Kurtulmuş ve Selahattin Yolgi, şiirlerini okuyarak izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

''Uluslararası 1. Üsküdar Şiir Festivali'', ''İşte Bunlar Hep Şiir'' temasıyla; dünyanın farklı coğrafyalarından davet edilen 19 yabancı 16 yerli şairin katılımıyla Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhteşem bir galayla başladı.

BAŞKAN TÜRKMEN ''ÜSKÜDAR BİR ŞİİR ŞEHİRDİR''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şairleri en fazla cezbeden yerin Üsküdar olduğuna vurgu yaparak, ''Üsküdar bir şiir şehirdir. Tarih boyunca seyyahların gezmeye, ressamların çizmeye, şairlerin, edebiyatçıların yazmaya doyamadığı, yaşadıkça âşık olduğu bu şehir, başlı başına bir şiirdir. Efsunlu, huzurlu iklimiyle şairi çağıran, davet eden şehrimize, ''Şiir var, gelsene!'' derken aslında, ''Gelin bu şiiri birlikte okuyalım, birlikte yaşayalım'' demek istedik. Sahip olduğumuz güzellikleri sizlerle, şair dostlarımızla, şiir severlerle paylaşmak istedik esasında'' diye konuştu.

Başkan Türkmen, 1 hafta boyunca Üsküdar'ın her yerinde şiirin olacağına değindi

Başkan Türkmen, 1 hafta boyunca Üsküdar'ın her yerinde şiirin olacağına değinerek, ''Her şeyi bir kenara bırakıp, her şeyi kuşatan şiirden söz edeceğiz. Şiir konuşacağız, şiir okuyacağız, şairce söyleşeceğiz, şiirce muhabbet edeceğiz. Şiir okulda dedik, şiir sokakta dedik. Şiir kafede, şiir her yerde dedik. Okul okul, kahve kahve, salon salon Cadde cadde, sokak sokak dolaşacağız şiirle. Şiiri yaşatacağız, şehrimizi yaşatacağız, şiir olacağız'' dedi.

Başkan Hilmi Türkmen, festivalin teması ''İşte bunlar hep şiir'' sözünü öylesine söylemediklerini belirtip, ''Evet, doğumdan ölüme, beşikten mezara arada yaşanan her şey şiir, hep şiirdir. Bir çocuğun umudu da şiirdir; Bir gencin azmi, heyecanı, coşkusu da. Bir annenin hüznü de şiirdir; Bir babanın çilesi de. Bir hastanın duası da şiirdir; Bir ihtiyarın tecrübesi de. İstanbul'daki bir şairin çilesi de şiirdir; Üsküdar'daki bir simitçinin haykırışı da, Bir boyacının emeği de, bir çaycının muhabbeti de şiirdir. Hayat hep şiirdir'' diye konuştu. Başkan Türkmen, sözlerini şiir festivalini hayata geçirenlere teşekkür ederek tamamladı.

Başkan Türkmen'in konuşmasının ardından, Türkiye'de bütünüyle şairler tarafından hayata geçirdiği ilk şiir festivali olma özelliği taşıyan etkinlikte şiir okumaları yapıldı.

ŞİİR DOLU GÜNLER

Festivalin onur konuğu ve festival başkanlığını Hüsrev Hatemi, koordinatörlüğünü ise İsmail Kılıçarslan üstlendiği etkinlik 8 gün boyuncu devam edecek.

Suriye, Almanya, Hindistan, Arjantin, Filistin, Polonya, İspanya, Kuveyt ve Somali'den 19, Türkiye'den ise 16 şairin katıldığı festivalin bu yılki konuk ülkesi Somali olarak belirlendi. Festival, 11 Nisan Cumartesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak Kapanış Gecesi ile sona erecek. Festival boyunca 25 etkinlik gerçekleştirilecek.

Uluslararası 1. Üsküdar Şiir Festivali başladı

ŞİİR OKULDA

Festival kapsamında düzenlenecek 'Şiir Okulda' etkinliğinde 5'i üniversite 13'ü lise olmak üzere 18 okulda şiir okumaları yapılacak. Öğrenciler şairlerle bir araya gelip tanışma imkanı bulacak.

GENÇ ŞAİRLER ATÖLYEYE GİRECEK

07 Nisan Salı akşamı saat 20.00'de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek Genç Şairler Atölyesi'nin moderatörlüğünü Elyasa Koytak yapacak. Katılan şairler ise Sonnet Mandal, Ervina Halili, Roger Palaes, Zeynep Tuğçe Karadağ, Gökhan Ergür, Amal Kassir, Fatih M. Atasever ve Raşit Ulaş

SOMALİ İÇİN ÖZEL GECE

Festivalin onur konuğu ülke Somali için yapılacak özel gecede film gösterimi, şiir okumaları ve panel gerçekleştirilecek. 6 Nisan Pazartesi saat 20.00'de Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde başlayacak gecede panel Adnan Özer'in moderatörlüğünde ve Somalili şairler Muhammed Eno, Ali Jimale Ahmad, Abdullah Botan ve Ladan Osman'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Diğer bir özel gece ise Prof. Dr. Hüsrev Hatemi için yapılacak. Film gösterimi ve şiirlerin okunmasının ardından İbrahim Tenekeci, Suavi Kemal Yazgıç ve Yakup Gelir'in katılımıyla panel gerçekleştirilecek. Gecede, Melihat Gülses, Tevfik Rodos ve Caner Akın'dan oluşan

GRUP ABRA KONSER VERECEK

Festivalin son günü olan 11 Nisan'da ise ''Uzun Müzikli Bir Şiir'' programı gerçekleştirilecek. Mustafa Akar, Furkan Çalışkan ve İsmail Kılıçarslan, etkinliğin katılımcı şairleri olacak. Kızkulesi Şiir Ödül Töreni'nin de yapılacağı gecede Le Trio Jourban grubu, konser verecek.

Üsküdar şiir festivali 19 yabancı 16 yerli şairin katılımıyla başladı

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir