Üsküdar Sucuk Festivali'ne yoğun ilgi

Üsküdar Belediyesi ile Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği (TÜMKAYDER) tarafından Üsküdar Şemsipaşa Meydanı'nda Sucuk Festivali düzenlendi.

Üsküdar Sucuk Festivali'ne yoğun ilgi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İlk kez düzenlenen festivale Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Doğan ve çok sayıda dernek üyesi ile vatandaş katıldı.

Festival öncesi öğle yemeğinde hemşerileriyle bir araya gelen Bakan Yıldız yemek sonrası festival alanına geçti. Festivalde Şahin Sucukları sponsorluğunda 1.5 ton sucuk ızgara edilerek 10 bin vatandaşa ikram edildi. Yöresel sanatçılarında sahne aldığı şenlikte vatandaşlar hem sucuk lezzetini tattı hem de gönüllerince eğlendi. Bakan Yıldız festivalde kurulan mangal standının başına geçerek basın mensuplarına ve hemşerilerine sucuk ekmek ikramı yaptı.


BAKAN YILDIZ'DAN ÇÖZÜM SÜRECİ VURGUSU

Nevruz Kutlamalarıyla birlikte Türkiye'de yeni bir sürecin başladığına vurgu yapan Bakan Yıldız, ''Çözüm süreci devam ediyor. Çok önemli bir nokta yakalandı dün. 21 Mart itibari ile Nevruz gösterileri itibariyle, Nevruz Bayramı, Nevruz kutlamaları itibari ile Türkiye birliğin ve beraberliğin, bütünlüğün, birbirini desteklemenin en önemli göstergelerinden birine sahne oluyor. Bakın biz kendimizi düşünmezsek bizi başkaları düşünmez. O kadar canlarımız gitti, o kadar şehitler verdik. Bundan sonra inşallah Türkiye bu şehitleri vermeyecek'' dedi.
Türkiye'nin istikrarını korumak için herkese görev düştüğünü sözlerine ekleyen Yıldız, ''Bu süreci sekteye uğratmak isteyenler olacaktır.Lütfen değerli kardeşlerim buna müsaade etmeyelim. Bu Türkiye siyaset hayatının yalnızca iktidarımızın, yalnızca hükümetimizin değil ülkemizin geleceği ile ilgili önemli bir noktadır. Biz bir işin nasıl yapılacağını tarif ederken bir işin nasıl yapılmayacağını söyleyenler olabilir ama Türkiye artık bu kazanımlarından geri gidemez. Türkiye bütün renkleriyle bütün dokusuyla beraber, ayrısı gayrısı olmadan aynen bu Üsküdar Meydanı'nda olduğu gibi birbirini seven ve birbiriyle alakalı oluşturduğu sinerjiyi kuvveti hep beraber yapan bir ortamda olacağız'' ifadelerini kullandı.

KAYSERİ'DE ÜSKÜDAR GİBİ TARİH ŞEHRİ

Bugün Üsküdar'da günlerden Kayseri' diyerek sözlerine başlayan Başkan Hilmi Türkmen, ''Sayın Bakanım zati alininiz de çok iyi bilir. Üsküdar'la Kayseri birbirine çok benzemektedir.  Her iki şehrimizde bir tarih şehri, kültür medeniyet şehri Kayserimizin Anadolu'muzun, Üsküdar İstanbul'umuzun adeta kalbi''dedi.

Festivalde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Türkmen ''Bu güzel iki şehir bugün Üsküdar'da buluştu. Üsküdar'da buluşmak için çok ama çok bahane var. Bunlardan sucuk belki en sonuncusu olabilir. İşin sucuk bahane kısmı önemli olan muhabbet, sevgi, kardeşlik, arkadaşlık, dostluk işte bu dostluğumuzu pekiştirmek, saflarımızı sıklaştırmak üzere tüm Kayserililer Derneği ev sahipliğinde ve sevgili dostu Fatih Doğan kardeşimin başkanlığında Üsküdar Belediyesi olarak siz kıymetli dostlarımızla Birinci sucuk festivalin gerçekleştirmek istedik'' diye konuştu.


Protokol konuşmaları sonrası Başkan Hilmi Türkmen, Bakan Taner Yıldız'a Üsküdar temalı bir tablo hediye etti.



Etkinlikte Bakan Yıldız, beraberinde Başkan Hilmi Türkmen ve diğer davetlilerle birlikte ızgaraların başına geçerek vatandaşlara mangalda pişirilen sucukları kendi elleriyle ikram ettiler


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir