Başkan Türkmen Harem'de esnafla buluştu

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, var olma mücadelesi veren Harem Otogarı esnaflarıyla yaptığı kahvaltılı sohbet toplantısında dertlerini dinledi.

Başkan Türkmen Harem'de esnafla buluştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Başkan Türkmen'in ziyaretinde yapılan kahvaltı sonrası 'Harem Otogarı Esnaf Dernek Başkanı Kemal Kulaçoğlu, kısa bir konuşma yaparak sözü başkana bıraktı. Başkan Türkmen de, 44 yıl önce kurulan ve Anadolu yakasının en büyük yolcu taşıma ve otobüs ağına sahip 200 civarında esnafın ekmek yediği Harem Otogarı'nın akıbeti hakkında merak edilenleri yanıtlayarak sıkıntıları çözmek noktasında açıklamalarda bulundu.

Başkan Hilmi Türkmen, kendilerini misafir ettikleri için esnaflara teşekkür ederek ''Harem Otogarı, Üsküdar'ın Anadolu'ya açılan kapısı. Bu nedenden ötürü burada sizinle birlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum'' dedi.

Başkan Türkmen, Harem'de sıkıntılarının tamamının çözülmesinin mümkün olmadığına vurgu yaparak, ''Sıkıntılar tam olarak bitmez. Tabi bizim çabamız, sizin sıkıntılarınızı nasıl yaparız da daha aza indirgeriz noktasında. Siz de bir nevi bizler gibi kamu hizmeti yapmaktasınız. Anadolu'dan gelen insanlarımız için bir bakıma Üsküdar'ımızın görünen yüzüsünüz. Tıpkı sizlerin de olduğu gibi bizim de gelir beklentimiz var. Sizin kazancınız iyi olursa belediye de kazanır. Son dönemdeki tabloya baktığımız vakit gelir kaybınız var. Sizin işinizin kötü olması bizi de menfi yönde olumsuz etkiledi'' dedi.

Büyük firmaların otobüslerini Harem'den çekmesinin esnafı ekonomik kayba uğrattığını belirten Başkan Türkmen, ''İnsanlar artık ulaşım noktasında hava yolu şirketlerini tercih ediyor. Uçağın konforu ve fiyatlarının otobüs fiyatlarına yakınlığı yolcu sayısını bir hayli etkiledi. 2000'li yıllarda 8 milyon kişinin uçakları tercih ettiği bir noktadan bugün 2014'te bu rakam 60 milyona çıkmış durumda. Tüm bu faktörler işlerin gerilemesinde büyük etken oldu. Sizlerin sıkıntılarını çözmek adına yapabileceklerimiz var, yapamayacaklarımız var. Biz yerine getiremeyeceğimiz sözü sizlere veremeyiz'' diye konuştu.

Harem Otogarı'nın kaldırılması noktasındaki haberleri değerlendiren Başkan Türkmen, ''10 yıldır otogarın buradan kaldırılacağı konuşuluyor. Bizim Üsküdar Meydan projemiz var. İBB'nin burayla ilgili çevre düzenleme projesi var. Diğer yandan Haydarpaşa Port projesi konuşuluyor. Tüm bunların buraya etkisi ne olur. Şimdi den bir şeyler söylemek çok zor. Bugün çıkıp 'burayı taşıyoruz' desek bile 2 sene sürer. Buradan samimiyetle ifade etmek istiyorum. Gündemde konuşulan bir konu değil'' dedi.

Başkan Türkmen, Harem Otogarı'nın taşınması için önlerinde 4-5 sene daha bulunduğunu belirtip, ''Otogarın taşınmasının bu dönemde gerçekleşmesi zor görünüyor. Bu süre zarfında bazı düzenlemeler yapılabilir. Bazı talepleriniz yerine getirebilinir. Otobüs giriş-çıkışlarında yeni dönemde artış yapılmadı'' diye konuştu.

Esnafın taleplerini not alan Başkan Türkmen, ''Helalinden bol kazançlar diliyorum. Allah bu millete hayırlısı ile hizmet etmeyi nasip etsin'' diyerek sözlerini bitirdi.

Başkan Türkmen, konuşmasından sonra esnafın sorularını yanıtladı. Otogar ziyareti sonrası, hemen yakında bulunan Gebze-Harem minibüs durağında şoförlerin sıkıntılarını yerinde inceleyip bilgi aldı.


Üsküdar 34


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir