Uluslararası 8. Üsküdar Sempozyumu tanıtım toplantısı yapıldı

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, ''Bu sempozyumun yapılmasını eleştirenler var. Üsküdar için değil senede bir, her ay bir sempozyum yapılsa az gelir'' açıklaması ile sempozyuma destek verdi.

Uluslararası 8. Üsküdar Sempozyumu tanıtım toplantısı yapıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Uluslararası 8. Üsküdar Sempozyumu'nun içeriğinin anlatıldığı toplantıda yerel ve ulusal basından gazetecilerle bir araya geldi.

Paşalimanı SGK Tesisleri'ndeki toplantıda konuşan Türkmen, sempozyumun gelenekselleştiğini aktararak, Üsküdar'ın tarihine ve sanatsal potansiyeline dair söyleneceklerin her zaman yetersiz kalacağını söyledi.

''HER AY BİR SEMPOZYUM YAPILSA AZ GELİR''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'ın sanatçılarda farklı duygular uyandırdığını anlatarak, ilçenin bir kültür şehri olduğunu kaydetti. Bugüne yaşayanların Üsküdar'ın bu tarihsel potansiyelini geleceğe aktarmak zorunda olduğunu dile getiren Türkmen, ''Bir kültür şehrinden bahsediyoruz. Bu iddiadan öte bir gerçekliktir. Yazılacak ve söylenecek çok şey var. Bu sempozyumun yapılmasını eleştirenler var. Üsküdar için değil senede bir, her ay bir sempozyum yapılsa az gelir'' diye konuştu.

Başkan Türkmen, sempozyumda yeni konu ve alanların yer aldığını belirterek, her yıl yeni başlıkların açıldığını ifade etti. Üsküdar'ın bir manada İstanbul olduğunu anlatan Türkmen, ilçenin İstanbul'un ruhuyla özdeşleştiğini aktardı. Şehre fiziki manada hizmetlerin yapılmasının yeterli olmadığını dile getiren Türkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

''ÜSKÜDAR'I EŞELEDİKÇE ALTINDAN TARİH ÇIKIYOR''

''Üsküdar'ı eşeledikçe altından tarih çıkıyor. Bu zenginliği gün yüzüne çıkarmak önemlidir. Üsküdar sadece İstanbul için değil Türkiye için çok önemlidir. Sanatçılar ve tarihçiler buraya çok farklı bir gözle bakıyor. Tarihi mirasa sahip çıkmak öncelikli görevlerimizden. Bu manada düzenlenen sempozyumun mimarı da akademisyenlerdir.''

8. ULUSLARARASI ÜSKÜDAR SEMPOZYUMU

Uluslararası 8. Üsküdar Sempozyumu, 21-23 Kasım'da Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi ile Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Açılışına Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılması beklenen sempozyumda 150'ye yakın tebliğ sunulacak. Dr. Coşkun Yılmaz'ın koordinatörlüğünde düzenlene sempozyuma Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. İskender Pala gibi isimler katılacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir