''Cami ve İnsan'' fotoğraf yarışmasında kazananlar belli oldu

Üsküdar Belediyesi, ''Üsküdar'da Mevsimlerden Kültür Sanat'' temasıyla oluşturduğu 2014-2015 Kültür-Sanat etkinliklerini, ''Cami ve İnsan'' konulu fotoğraf yarışmasıyla başlattı.

''Cami ve İnsan'' fotoğraf yarışmasında kazananlar belli oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Özel mimarisiyle insanı cezbeden camilerimizde yaşayan insan unsurunu, manevi hayatımıza fotoğraflarla yeni bir bakış katmak amacıyla düzenlenen yarışmaya, 615 fotoğrafçı, 3 bin eserle katıldı. Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nihal Kafalı başkanlığındaki, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kamil Fırat, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Bilge, Türkiye Gazetesi Fotoğraf Editörü Ali Çelik, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Aslan'dan oluşan jüri üyeleri, ilk üç, 10 mansiyon ve sergiye değer toplam 50 eseri belirledi.

''Camiler Haftası'' nedeniyle düzenlenen uluslararası ''Cami ve İnsan'' fotoğraf yarışmasını kazananlar, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen görkemli törenle ödüllerini aldı.

Fotoğraf tutkunlarını buluşturan etkinlikte serginin açılışını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Hiç şüphesiz medeniyetimizin harcı ezanla karıldı. Bütün şehirlerimiz gibi Üsküdar'ımız da asıl rengine, güzelliğine günde beş vakit ezanların yükseldiği tarihi eserlerle, camilerle kavuştu. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak yüreklerin Allah'a açıldığı bu kutlu mabetlerimizi yaşatmak için uluslararası katılımlı bir yarışma düzenledik. Yarışmada ortaya çıkan birikimi de sizlerle paylaştık. Şüphesiz ki, yarışmaya katılan bütün eserler bizim için değerli. Ancak, marifet iltifata tabidir kavlince, birazdan gerçekleştireceğimiz ödül töreniyle, dereceye giren eser sahipleri fotoğraf sanatçılarımızı takdir edeceğiz. Bu vesileyle, yarışmaya katılan bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyor, ellerinize sağlık diyor ve kutluyorum'' dedi.

Daha sonra Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ali Köse serginin açılış kurdelesini kestikten sonra eserleri incelediler.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

''Cami ve İnsan'' fotoğraf yarışmasını kazananlar, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen görkemli törenle ödüllerini aldı.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, birinci olan Hüseyin Bostancı, ikinci olan Leyla Emektar ve üçüncü olan Berk Özkan ile mansiyon alan 10 eser sahibine ödüllerini takdim etti. Törende ayrıca, sergiye seçilen eser sahiplerine de birer teşekkür belgesi verildi.

CAMİ VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI DERECEYE GİREN ESERLER

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ''Cami ve İnsan'' Fotoğraf Yarışması Dereceye Giren Eserler

ESERLER ANKARA YOLCUSU
Fotoğraflar, Diyanet Vakfı'nın fuarında sergilenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Katalog çalışmasının da yapılacağı fotoğraflar, önümüzdeki günlerde Üsküdar'ın değişik mekanlarında sergilenmeye devam edecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir