Başkan Türkmen, Üsküdar'da sürdürülen eğitim hizmetlerini anlattı

Üsküdarlıların, sosyal medya üzerinden eğitimle ilgili sorularına cevap veren Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Üsküdar Gençlik Akademisi ile bir ilki gerçekleştirerek bin 200 öğrencimize ücretsiz kurs vererek üniversiteye hazırlıyoruz'' dedi.

Başkan Türkmen, Üsküdar'da sürdürülen eğitim hizmetlerini anlattı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, vatandaşların sosyal medya üzerinden gelen ''Üsküdar'da Eğitim'' sorularına cevap verdi. Sorulara cevap vermek için kameralar karşısına geçen Başkan Türkmen, eğitime gösterdikleri ilgiden dolayı Üsküdarlılara teşekkür etti.

Üsküdar Belediyesi olarak eğitime yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Türkmen, ''Üsküdar, tarihi olduğu kadar bir eğitim şehri, üniversiteler şehridir. Üsküdar Belediyesi olarak son 10 yıldır eğitimle ilgili çalışmalarımız, bir ilçe belediyesinin çok çok üzerindedir. Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacından ilkokul ve lise öğrencilerimizin burs ve diğer ihtiyaçlarına kadar, okullarımızın bakımından onarımına, temizliğinden güvenliğine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Eğitimle alakalı aslında belediyelerin direk görevi olmamasına rağmen imkanlar ölçüsünde gayretlerimiz hizmetlerimiz devam etmektedir. İnşallah bu yardımlarımız yeni dönemde yeni bir anlayışla devam edecek.'' dedi

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdarlıların, eğitimle ilgili sorularına sosyal medya üzerinden cevap verdi... Tıkla İzle

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ EĞİTİMDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Üsküdar'da bir ilki gerçekleştirerek, özellikle üniversiteye hazırlanacak olan öğrencilere destek amaçlı kurs açtıklarına da dikkat çeken Başkan Türkmen, ''2014-2015 sezonunda lise 1.-2. ve 3.'üncü sınıftaki bin 200 öğrencimize üniversiteye hazırlık kursu açtık. Bu belediyecilikte bir ilktir. Bu kurslarımız tamamen ücretsizdir. Ayrıca her yıl yaptığımız ilkokul ve lise öğrencilerimize burs verme desteğimiz bu yıl da devam edecektir'' diye konuştu.

CİDDİ BİR EĞİTİM SEFERBERLİĞİ VAR

Geçtiğimiz yaz tatili süresince ilçedeki okulların güvenliğinden, temizliğine, onarımından bakımına, çatısından lavabolarına, sınıflarına kadar eksik olanları da tamamlamaya gayret ettiklerini belirten Başkan Türkmen açıklamalarına şöyle devam etti; ''Üsküdar Belediyesi olarak imkânlarımız çerçevesinde okullarımıza destek olmaya gayret ediyoruz. Okulların açıldığı ilk gün, çocuklarımıza, içerisinde kalem, kalem tıraş, silgi, cetvel gibi malzemelerle dolu birer kalemlik hediye ettik. Zaten hükümetimiz, çocuklarımız okula gelmeden kitaplarını hemen hazır eder hale geldi. Hamdolsun ülkemizde ciddi bir eğitim seferberliği var. Son 10 yılda hükümetimiz Cumhuriyet tarihinde dersliklerin yarısından fazlası kadar derslik yaptı. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak, Üsküdar'da derslik sayısını artırma adına hayırseverlerimiz, il özel idaremizin destekleriyle okullarımıza yeni ek binalar yeni okullar yapmak suretiyle katkıda bulunuyoruz.

ÜSKÜDAR EĞİTİM ŞEHRİ OLDU

Üsküdar'ımız üniversiteler şehridir. 8 tane üniversitemiz var. 35 bine yakın öğrencimiz var. Dolayısıyla bu öğrencilerimize barınma ihtiyaçları bazında desteklerimiz devam ediyor. İnşallah bundan sonra da devam edecektir. Bu çocuklarımızın daha rahat ortamlarda daha temiz sınıflarda ders görmeleri için belediye olarak milli eğitim olarak kaymakamlık olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Ama özellikle anne babalar, okul aile birlikleri çocuklarımızın daha iyi eğitim, kaliteli eğitim almaları adına biraz daha işin içerisinde olması lazım. Özellikle, okul aile birlikleri, okul idarecilerinden çocuklarını bizzat takip etmeleri gerekir. Onlar o takibi yapacak, bizler okulların diğer ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle inşallah çok güzel bir eğitim hayatını Üsküdar'da birlikte yaşamış olacağız.

ÜSKÜDAR'DA DONANIMLI VE KÜLTÜRLÜ GENÇLİK YETİŞECEK

''Bu güzel şehrimizde huzurun artarak devam etmesi için, eğitimli gençlere, donanımlı gençlere her zaman ihtiyacımız var'' diyen Başkan Türkmen konuşmasını şöyle tamamladı; ''Bizim kültür merkezlerimizde, gençlik merkezlerimizde Türkiye'de bir ilk olan Çocuk Üniversitesi'nde yaptığımız bu faaliyetlerin sonucundaki temel gayemiz, eğitimli donanımlı kültürlü gençler yetiştirmektir. Bununla ilgili gayretlerimiz devam edecektir. Yeter ki Üsküdar'daki tüm dostlarımızla olan karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı kardeşlik anlayışımız devam etsin. Yarın emanet edeceğimiz gençlerimize çok daha güzel Üsküdar'ı, çok daha güzel İstanbul'u ve Türkiye'yi onlara bırakmış olacağız.

Yeni eğitim ve öğretim yılının, tüm anne babalarımıza, velilerimize, idarecilerimize ve öğretmenlerimize başarılı sağlıklı mutlu olmasını temenni ediyorum.''


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir