Tuvale düşen ''Ruh Yansımaları'' sergisi

Ressam Amine Sultan Tan, on yılı aşkın süredir titizlikle, duygularını yansıtarak hazırladığı eserlerini 'Ruh Yansımaları' adını verdiği sergisiyle sanatseverlerin beğenisine sundu.

Tuvale düşen ''Ruh Yansımaları'' sergisi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ressam Amine Sultan Tan, ''Ruh Yansımaları'' adını verdiği sergisiyle eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda açılan resim sergisinde, sanatçının 50'yi aşkın eseri yer alıyor. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Haydar Yıldız ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin Topal'ın açılışını gerçekleştirdiği sergiye çok sayıda davetli katıldı. Sergide, sanatçının Phota Detail tekniği kullanarak, duygularını, realist bir yaklaşımla yansıtarak oluşturduğu eserler beğeni toplarken, 22 ayar altınla hazırlanan ''Lafzatullah'' eseri büyük ilgi gördü.

Çocukluk yıllarından itibaren eline aldığı fırçası ve tuali ile gün geçtikçe gelişen resim algısını çalışmalarına yansıtan Tan'ın tablolarının çoğu realist çalışmalardan oluşuyor. Sergide modern ve dekoratif çalışmalar da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 21 Mayıs'ta açılan ''Ruh Yansımaları'' sergisi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda 4 gün boyunca devam edecek.

''Kabiliyet gerekiyor ama eğitim almak da gerekiyor''

Ev hanımı olduğunu ve insanın istedikten sonra her şeyi yapabileceğini belirten Amine Sultan Tan, ''En az 10 senenin birikimini sanatseverlerin beğenisine sunduk. Çocukluğumdan beri resimle iç içeyim; ancak profesyonel olarak resim sanatıyla uğraşım on yılı aştı'' diyor.

Tan konuşmasının devanmında; ''Bu döneme kadar sanatımda daha fazla olgunlaşmak için bekledim. Kendimi daha hazır hissettiğim zamanda eserlerimi sergilemek istedim. Ruh Yansımaları adını verdiğimiz sergimde elliyi aşkın eser bulunuyor. Benim çalışmalarımın genelinde Photo Detail tekniği bulunuyor. Bunlar, ayrıntılı, birebir tabiatın yansıması olan eserler. Bu teknik günümüzde ressamlar tarafından çok kullanılmıyor. Çok zor, incelik isteyen bir iş. Ben detay ve ince çalışmayı çok sevdiğim için bu şekilde çalışıyorum. Kabiliyet gerekiyor ama üzerine bir eğitim almak da önemli. Çünkü işin teknik safhaları var. Şu anda ders de veriyorum. Ev hanımıyım üç çocuğum var; ancak insan istedikten sevdikten sonra gerçekten yapabiliyor'' ifadelerini kullandı.


İstanbul Ajansı


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir