Hilmi Türkmen, ''Üsküdar'da işsizliği de imarı da çözeceğiz''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle bir akşam yemeğinde bir araya geldi.

Hilmi Türkmen, ''Üsküdar'da işsizliği de imarı da çözeceğiz''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kirazlıtepe'de bulunan Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen yemeğe Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti MKYK Üyesi Hakkı Şanlı, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Danışmanı Zekeriya Erdim, Üsküdar Belediye başkan yardımcıları, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve ağırlıklı olarak hemşehri dernekleri olmak üzere Üsküdar'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan 500'den fazla davetli katıldı.

Üsküdar'ı tanıtan bir kısa film gösterisinden sonra konuşmalara geçildi. İlk sözü alan AK Parti İlçe Başkanı Sinan Aktaş kısa bir selamlama konuşması yaptı. Aktaş'ın ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yarım saati aşan konuşmasında önemli açıklamalar yaptı. Türkmen, yer yer eleştiri-özeleştiri de yaptığı sözlerinde belediye olarak gerçekleştirmeyi düşündükleri bazı yeni uygulamalar hakkında da bilgiler verdi. Sözlerine ''Bu bir tanışmadan ziyade çalışma toplantısıdır, çünkü esasen sizinle birbirimizi tanıyoruz'' diye başlayan Üsküdar Belediye Başkanı, daha sonra özetle şunları söyledi.

''Seçim kampanyamızda vatandaşı belediyeye getirmeyeceğimizi, belediyeyi vatandaşın ayağına götüreceğimizi vaad etmiştik. Bunun için mahalle muhtarları, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle sürekli iletişim halinde olarak gerçekleştireceğiz. Ne yazık ki hizmet olarak istediğimiz noktada değiliz. Üsküdar Anadolu'nun bir özeti gibidir. Bizden hizmet bekleyen hemşehrilerimiz hem yaşadıkları bölgeye hem de doğdukları memleketlerine hizmet istiyorlar. Biz ikisi arasında bir denge oluşturmak istedik ama henüz bunu başaramadık. Bizden piknik, eğlence gecesi gibi organizasyonlarınıza katılmamızı ve vasıta temin etmemizi istiyorsunuz. Biz bunları bugüne kadar yaptık ve yine yapacağız ama birbirimizi kandırmayalım. Vites yükseltmemiz, daha farklı ve faydalı işler yapmamız gerekiyor. Gençlerimize, engellilerimize, kadınlarımıza ne kadar dokunuyoruz? Onlar için ne gibi etkinlikler düzenliyoruz?

Hemşehri derneklerimiz faaliyetler yapıyor ama sadece kendi hemşehrilerine. Başka memleketlerden insanlarla neden ortaklaşa etkinlikler düzenlenmiyor? Hepimiz Üsküdar'da yaşıyoruz ve ne kadar güzel ve önemli bir beldede yaşadığımızın farkında değiliz. Hepimizin farklı memleketleri olabilir ama burada Üsküdarlılar olarak hemşehriyiz. Belediye bundan sonra dernekler arasında koordinasyon vazifesi görecek. Herkesin etkinliğini diğer derneklere duyuracak.''

''Kumanya dağıtma dönemi sona ermiştir''

Hilmi Türkmen, artık yardım mahiyetinde kumanya dağıtılmayacağını, bunun yerine 'Destek Kart' uygulamasına geçileceğini söyledi. İhtiyaç sahiplerinin tespit edilerek kendilerine destek kart verileceğini, insanların o kartla istedikleri ihtiyaç malzemesini alabileceklerini açıkladı ve ekledi. ''Yalnız iki şartımız var. Alışveriş Üsküdar esnafından olacak ve tekel ürünlerini kapsamayacak''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sözlerine şöyle devam etti. ''Seçildikten sonra yoğun bir ziyaretçi trafiği başladı. Fakat insanlar tebrik ettikten sonra yakınlarına iş istiyorlar. Bölgemizde iş problemi varsa bu sadece belediyenin problemi değildir. Sizlerin dernek olarak üyelerinize iş bulma gibi bir projeniz var mı? Biz bu ihtiyaca cevap vermek için ÜSİM (Üsküdar İstihdam Merkezi) adı altında bir birim oluşturup iş arayanla işçi arayanı buluşturacağız. İşe yerleşenin sigortasını üç yıl devlet ödeyecek.

Seçim kampanyası sürecinde bize en çok iş ve imar konuları hakkında talep geldi. İnşaallah ikisini de çözeceğiz.'' dedi.

Başkan Türkmen, Üsküdar İstihdan Merkezi Koordinatörü Ali Çiçek ve Üsküdar Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörü Ali Çelik'i salonda bulunan davetlilere tanıtarak Üsküdar'da sorunların çözülmesi için illaki başkan yada başkan yardımcısının aranmasının gerekmediğini bundan sonra iş ihtiyaçları için Ali Çiçek ve Sivil Toplum Kuruluşları için ise Ali Çelik'in görevlendirildiğini söyledi ve telefonlarını verdi.

Program görüş ve öneriler bölümü ile sona erdi.


Üsküdar 34 - Bülent Şirin


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir