Üsküdarlılar Mısır'daki idam cezası kararlarını protesto etti

Mısır'daki 528 idam kararı, Üsküdar'da öğleden sonra saat 17.28'de protesto edildi.

Üsküdarlılar Mısır'daki idam cezası kararlarını protesto etti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Platform Siyah'ın organize ettiği eylemde bir kişi darağacında temsili olarak idam edilirken, kefen giymiş 528 kişi de aynı anda yere düştü. Bir süre sonra ayağa kalkan 528 kişi ''Öldük sandınız, ölen insanlığınız ve herkes dirilecek'' sloganını attı.

Türkiye genelinde onbinlerce kişi, Mısır'da cunta yönetiminin 528 Müslüman Kardeşler üyesi hakkında verdiği idam kararını protesto etti. İstanbul'daki eylemlerin adresi Üsküdar, Mısır Konsolosluğu'nun bulunduğu Bebek ve Karaköy oldu. Üsküdar sahilinde Platform Siyah tarafından organize edilen eylem, idam kararı verilen 528 kişiye dikkat çekmek için saat 17.28'de (öğleden sonra saat 5.28'de) düzenlendi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KIZLARI DA EYLEMDE

Eyleme Başbakan Erdoğan'ın kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan da katılarak destek verdi. Sahilde toplanan eylemciler, üzerlerinde kefeni temsilen beyaz bezler, boyunlarında idama mahkum olan 528 kişinin isimlerinin yazılı olduğu dövizler ve Rabia işaretleri ile Sisi cuntasını protesto etti. Eylemciler ''Öldük sandınız, ölen insanlığınızdı'' yazılı dövizler açarak, ''Defol Sisi, seninleyiz Mursi'' ve ''Mısırlı ölmez, insanlık ölür'' sloganları attı.

TEMSİLİ İDAM

Protesto eyleminde bir kişi, sahilde kurulan darağacında Mısır üniformalı asker tarafından temsili olarak idam edilirken, infazı izleyen kefen giymiş 528 kişi de aynı anda yere düştü. Bir süre sonra ayağa kalkan bu kişiler, hep bir ağızdan ''Öldük sandınız, ölen insanlığınız ve herkes dirilecek'' şeklinde slogan attı. Sahildeki vatandaşlar da Rabia işareti yaparak protestocu gruba destek verdi.

HUKUK KATLİAMI

Mazlumder ve DSİP'in sosyal medya üzerinden organize ettiği bir grup da Bebek'teki Mısır Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, idamın hukuk katliamı olduğunu belirterek, cunta yönetimini aldığı karardan vazgeçmeye çağırdı.

Uluslararası Af Örgütü üyesi başka bir grup da ''Ölüm cezalarına son'' yazılı pankart açarak Karaköy'deki Tünel girişinde toplandı. İdam cezalarının durması talebini içeren dövizler taşıyan grup, kararı protesto etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Mısır'daki 528 idam kararı, Üsküdar'da öğleden sonra saat 17.28'de protesto edildi.

Avukatlar BM'ye başvurdu

Cunta yönetiminin 528 kişi hakkında verdiği idam kararına İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu da tepki gösterdi. Avukatlar, yaptıkları yazılı açıklamayla, kararın uygulanmaması için Mısır Cumhurbaşkanlığı ve ilgili kurumlara yazı gönderdi. İzmirli avukatlar Senih Özay ve Nilay Yorgancıoğlu da Mısır ve Kuzey Kore'de alınan toplu idam kararlarının incelenmesi için BM Yüksek Komiserliği'ne başvurdu. Yurdun birçok ilinde de önceki gün olduğu gibi dün de onbinlerce kişi Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesini protesto etti.


Yeni Şafak


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir