Selami Ali Spor Merkezi ve Bilgi Evi Hizmete Açıldı

Selami Ali Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Selami Ali Spor Merkezi ve Bilgi Evi hizmete girdi.

Selami Ali Spor Merkezi ve Bilgi Evi Hizmete Açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi tarafından 5 yıl önce başlatılan Sporu Tabana Yayma Projesi kapsamında Üsküdarlı gençlere spor yapma imkânı sağlamak amacıyla son olarak Selami Ali Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Selami Ali Spor Merkezi ve Bilgi Evi hizmete girdi.

Selami Ali Spor Merkezi ve Bilgi Evi'nin açılışı için düzenlenen törene; Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ve AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen ile AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıfat Besceli ile Selami Ali'de oturan Roman vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Şeyh Selami Ali'nin yaşadığı topraklar üzerinde Türkü, Kürdü, Çerkezi ve Romanı ile yüzyıllardır kardeşçe yaşadıklarını dile getirdi. Kara, Selami Ali sakinlerinin yıllardır bekledikleri spor sahası dışında kapalı bir mekâna ihtiyaç duyulduğunu, kendilerinin de bundan hareketle Roman vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olarak Bilgi Evi dışında 500 kişilik yemekli toplantı ve düğün salonu olarak kullanılmak üzere bu merkezi inşa ettiklerini söyledi. Merkezin, spor, kültür ve eğlence amaçlı kullanılacağının müjdesini veren Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bazı mihrakların oyunlarına gelmeden yaşamanın tadını çıkarmalıyız'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Selami Ali Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Selami Ali Spor Merkezi ve Bilgi Evi hizmete girdi.

Hilmi Türkmen'den Selami Ali'ye Okul Müjdesi

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen ise Üsküdar Belediyesi olarak 10 yıldır çok önemli ve güzel projelere imza attıklarını ifade ederken bu süre içerisinde kendileri açısından ''en anlamlı, en önemli, en manalı ve en çok hizmete yakışanının'' Selami Ali Bilgi Evi ve Spor Merkezi'nin olduğunu söyledi.

Türkmen konuşmasında şunları söyledi:

''Bizler bazıları gibi laf üretmiyoruz. Bizler hizmet üretiyoruz. Bizler bu millete sevdalı ve aşığız. Bizim için dini, dili, ırkı ne olursa olsun, Laz'ı da, Türk'ü de Çerkez'i de, Kürt'ü de, Roman'ı da birdir bizim için. Bizler, Başbakanımızın da her zaman ifade ettiği gibi asla AK Kadrolar olarak asla etnik milliyetçilik yapmayacağız. Asla bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapmayacağız. Bunun en güzel örneği de Üsküdar'dır. Üsküdar bir tahammül şehridir. Bizim için her dinden, her ırktan, her milliyetten insanlarımızın yer alması zenginliktir. Bizim için hizmetin sonu yoktur. Bizim bir sloganımız var. 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Ve inşallah Selami Ali mahallemizde bu spor merkezimiz, Bilgi Evimiz ve düğün salonumuzu hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak bu yetmez. Bu merkezimizin hemen karşı tarafındaki boş arsada yakın zamanda bu mahallemize yeni bir ortaokul ve liseyi de hizmetinize sunacağız. Biz biliyoruz ki gençlerimiz ne kadar eğitilirse, ne kadar kültürlü olursa, ne kadar ilim ile donatılırsa hem kendisine hem ailesine hem çevresine hem de memleketine faydalı birer evlat olacaktır. İnşallah Selami Ali Mahallemiz, Üsküdar'ımızın bu zenginliğine, bu kültürüne, bu marka şehir özelliğine yeni bir marka katacaktır. Hayırlı olsun diyorum.''

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş'ın selamlama konuşmaları sonrası Roman çocuklar mini konser verirken, Bağlarbaşı Spor Kulübü adına Mustafa Kara ve Hilmi Türkmen'e birer forma hediye edildi.

Programda protokol mensupları hep birlikte Selami Ali Spor Merkezi ve Bilgi Evi'nin açılış kurdelesini kestikten sonra merkezi gezerek yetkililerden yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Selami Ali Mahallesi'nde yaşayan özellikle Roman çocuklar ile gençlerin spor yaparak olumsuz alışkanlıklardan uzak kalmasına da önemli katkı sağlayacak merkezden ailelerinin ekonomik durumları nedeniyle çalışmak zorunda kalan Roman çocuklar faydalanırken kitap okuyup derslerini yapacak, güvenli bir şekilde internet ortamından faydalanarak oyunlar eşliğinde sosyalleşecekler.

Toplam 1.454 metrekarelik bir alanda ve 3 kat üzerinden hizmet verecek Selami Ali Spor Merkezi ve Bilgi Evi'nde; spor sahası dışında soyunma ve duş odaları, kulüp odası, erkekler için fitness alanı yer alıyor. Kompleks bünyesinde ayrıca bilgisayar odası, etüt odaları, çok amaçlı salon, gelin odası, engelli vatandaşlar da düşünülerek hazırlanmış tuvaletler, mutfak, çay ocağı ve yetkili odaları da bulunuyor.


Üsküdar 34


Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir