Üsküdar sinema akademisi açılıyor

Üsküdar Belediyesi ve Film Arası Dergisi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği Üsküdar Sinema Akademisi, 5 Ekim'de eğitime başlıyor.

Üsküdar sinema akademisi açılıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi ve Film Arası Dergisi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği Üsküdar Sinema Akademisi, 5 Ekim'de eğitime başlıyor.

Yedi derste eğitim verilecek akademideki derslere çok sayıda usta isim de katılacak.

Üsküdar Belediyesi, sinema alanında önemli bir etkinliğe imza atıyor. Belediyenin, Film Arası Dergisi işbirliğiyle düzenlediği Üsküdar Sinema Akademisi, 5 Ekim'de eğitime başlıyor. Kayıtları alınmaya başlanan akademiye kayıt için son başvuru tarihi ise 4 Ekim.

Ustalar derslere katılacak

Sinema tarihi, temel sinema kavramları, film yapım, oyunculuk, senaryo, eleştirmenlik ve görüntü-kurgu-montaj derslerinin verileceği akademi, Türkiye sinemasının usta oyuncu, yönetmen ve senaristlerinin katılacağı workshoplarla zenginleştirilecek.

Genç kuşak sinemacılardan eğitim

Üsküdar Sinema Akademisi'nde ustaların yanı sıra genç kuşak sinemacılar da eğitim verecek. Derslere girecek olan isimler ise şunlar; Yönetmen Gökhan Yorgancıgil, Film Arası Dergisi yazarları Suat Köçer, Gülcan Tezcan, Abdulhamit Güler ile oyuncu Osman Doğan ve kısa filmci Muhammet Abdülgafur Şahin.

Üsküdar Belediyesi ve Film Arası Dergisi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği Üsküdar Sinema Akademisi, 5 Ekim'de eğitime başlıyor.

Pratik eğitime ağırlık verilecek

Temel hedefi sinema eğitimini pratik biçimde vermek olan akademide set ziyaretleri, söyleşi ve pratik ödevlerle, bu eğitimin işlevsel hale getirilmesi hedefleniyor. Sinema akademisi, hafta sonları verilecek derslerle, 10 hafta sürecek.

Mustafa Kara: Sinema tutkunu gençler cesaretlendirilecek

Klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında, sosyal belediyecilik alanında da pek çok önemli hizmete imza attıklarını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, önemli bir projeyi daha hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Sinemanın çağın en etkili ve saygın sanat dallarından biri olduğunu hatırlatan Başkan Kara, Üsküdar'da eğitim verecek olan Sinema Akademisi'nin ilçede önemli bir fonksiyon üstleneceğini ifade etti. Başkan Mustafa Kara, Üsküdarlıların yoğun ilgi göstereceğini umduğu Sinema Akademisi'nin, gençleri bu alanda cesaretlendireceğinin altını çizdi.

Suat Köçer: Eğitimin ardından filmlerini çekecekler

Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni ve proje koordinatörü Suat Köçer, Üsküdar Sinema Akademisi'nde, iki aylık yoğunlaştırılmış bir eğitim vereceklerini söyledi. Verilecek temel eğitimle birlikte, pratik yoğunluklu bir çalışma yürüteceklerini belirten Köçer, eğitim sonrasında, öğrencilerin birlikte bir belgesel film çekeceğini söyledi.

Kayıtlar başladı

Öte yandan, 5 Ekim'de start alacak Üsküdar Sinema Akademisi için kayıtlar başladı. Başvurular Üsküdar Gençlik Merkezi'nin web adresinden yapılabildiği gibi, sosyal medya ve telefon aracılığıyla da gerekli bilgiler elde edilebiliyor. Kayıtlar için son tarih ise 4 Ekim 2013.

Bilgi için : Üsküdar Gençlik Merkezi
Telefon : 0 216 557 71 98
Web : www.uskudargenclikmerkezi.com


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir