Boğaziçinde Lastiklerin Yerini Yunuslar Aldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ''Denizimiz Temiz'' kampanyası kapsamında İstanbul Boğazı çöplerden arındırılıyor.

Boğaziçinde Lastiklerin Yerini Yunuslar Aldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ''Denizimiz Temiz'' kampanyası kapsamında İstanbul Boğazı çöplerden arındırılıyor. Kampanyanın İstanbul'da başlangıç noktası olan Üsküdar'da da çalışmalar oldukça yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Bu yılın temmuz ayında başlayan kıyı temizliği kapsamında yapılan çalışmalarda bugüne kadar denizden aralarında laptop, cep telefonları, içki şişeleri, araba lastikleri, yağ tenekeleri, aküler gibi birçok obje çıkarken deniz yüzeyindeki kirliliğin en büyük nedenlerinden biri de sigara izmaritlerinden kaynaklanıyor. Öyle ki Üsküdar'da yapılan deniz temizliğinde her gün ortalama 5 metreküp çöp toplanırken bu çöplerin yüzde 38'ini sigara izmaritleri oluşturuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ''Denizimiz Temiz'' kampanyası kapsamında İstanbul Boğazı çöplerden arındırılıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''1970'li yıllarda Boğaziçi'nde 60 çeşit balık yaşarken bu sayı denizin kirletilmesi nedeniyle zamanla 20'ye düştü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın özellikle son 10 yılda yaptığı çalışmalar neticesinde bu sayı günümüzde 32 çeşide yükseldi. Deniz bitki çeşidi sayımız da artış gösterdi. Boğaziçi'nin temizlik göstergelerinden biri de Yunus balıklarıdır. Malumunuz Yunus balıkları temiz denizlerde yaşar ve balığın bol olduğu yerlere gelerek beslenmeyi tercih eder. Memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki bugün itibariyle Boğaziçi kıyıları özellikle son dönemlerde Yunusların avlanma bölgesi haline geldi.

Mustafa Kara, ''1970'li yıllarda Boğaziçi'nde 60 çeşit balık yaşarken bu sayı denizin kirletilmesi nedeniyle zamanla 20'ye düştü.''

Unesco'nun 100 tarihi sit alanından biri olan Boğaziçi'ne 17 km sahil şeridi bulunan Üsküdar kıyılarında denizimizin temizliği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte son derece verimli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Görevimiz denizimizi olabildiğince temizlemek ancak burada asıl sorumluluk denizi kirletmemek konusunda vatandaşlarımıza düşüyor'' dedi.

Unesco'nun 100 tarihi sit alanından biri olan Boğaziçi'ne 17 km sahil şeridi bulunan Üsküdar kıyılarında denizimizin temizliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tahsis edilen 4'ü A tipi, 4'ü de B tipi olmak üzere 8 deniz temizleme teknesi ile Üsküdar kıyılarını temizlemekte olduklarının altını çizen Mustafa Kara, su yüzeyindeki temizlik dışında özellikle deniz dibi temizliğine büyük önem verdiklerini belirtti. Temizlik çalışmalarına 5 kişilik dip tarama dalgıç ekibinin de katıldığını belirten Kara, Boğaziçi'ndeki akıntıların Çengelköy tarafında yoğunlaştığını, gemilerden ve teknelerden kaynaklanan petrol, yağ gibi kimyasal atıkların yayılmasını önleyecek tedbirleri aldıklarını ifade etti.

 temmuz ayında başlayan kıyı temizliği kapsamında yapılan çalışmalarda bugüne kadar denizden aralarında laptop, cep telefonları, içki şişeleri, araba lastikleri, yağ tenekeleri, aküler gibi birçok obje çıkarıldı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir