Çengelköy Orme Sitesi'nde 'Bikini Dayatması'

Üsküdar, Çengelköy'de bulunan Orme Sitesi'nde ortak kullanıma açık havuzda site sakinlerine ''Bikini Dayatması''...

Çengelköy Orme Sitesi'nde 'Bikini Dayatması'
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar, Çengelköy'de bulunan Orme Sitesi'nde ortak kullanıma açık havuza haşemasıyla giren daire sahibi SDG adlı bayana ''bikini şartı var'' denilerek, mahalle baskısı uygulandığı iddia edildi.

Kapalı olduğu gerekçesiyle hakaretler yağdırılan bayanın, güvenlik çağrılarak dışarı atılmak istendiği ileri sürüldü.

İddiaların sahibi bizzat mağdur SDG.

ONLAR GİBİ AÇILMAM GEREKİYORMUŞ!

SDG, olayla ilgili olarak Habervaktim internet sitesine yaptığı açıklamada olayı şöyle anlattı:

''Ben Orme sitesi'nde yaşayan muhafazakar bir bayanım. 2 yıldır bu sitede oturuyorum. 5 Eylül günü çocuğumu havuza götürmek istedim. Sitenin ortak kullanıma açık havuzu burası. Çocuğum için sırf. Ve ilk defa gidiyorum. Önceki yıllarda yazları tatilde olduğumuz için sitenin havuzuna ihtiyaç duymamıştık. Haşemamı giyip çocuğuma eşlik ettim. Gittiğimizde, üzerimdeki haşemaya tahammül edilemediğini gördüm. Görüntüme tahammül edemeyen site sakinleri tarafından hakarete uğradım. Başörtüme, kılık kıyafetime bütün kapalı bayanlara hakaret üzerine hakaret yağdırıldı. Bunlar karsısında tabi ki susmadım ama konuşabildiğime daha da az dayandılar. Güvenliği çağırıp beni havuzdan kovmaya çalıştılar? Peki neden? Bikini giyinmem gerekiyormuş, kural buymuş, onlar gibi açılmam gerekiyormuş.''

Üsküdar, Çengelköy'de bulunan Orme Sitesi'nde ortak kullanıma açık havuzda site sakinlerine ''Bikini Dayatması''...

Bikini giymediği için hakarete uğrayan site sakini SDG. şöyle devam etti: "Orada güneşlenen bayanlar, site sakinleri bunlar da, 'bu ne biçim kıyafet', 'havuza böyle giremezsiniz, bizim gibi giyinmelisiniz' dediler. İtiraz edince tartışma çıktı. Bunun üzerine etmedik hakaret bırakmadılar. 'Sizler pissiniz', 'haşemalarınızın, başörtülerinizin, çarşaflarınızın altında ne var kim bilir', 'çocuklarımız sizden korkuyor' falan dediler. 'Sizin gibi soyunmam mı gerekiyor ille' diye cevap verdim, iyice sinirlendiler. 'Gidin buradan, sizin gibi olanların oturdukları yerlere gidin' diye hakaret etmeye devam ettiler. 'Siz gidin' dedim, 'asıl sizin gitmeniz gereken yeri ben daha iyi biliyorum' dedim, kudurdular iyice. Benim kendilerine hakaret ettiğimi ileri sürdüler..."

SDG, bikinili kokanaların Site Yönetimi'nden de "Havuza haşema ile girilemez" yazısı asmalarını istediğini, yöneticilerin susarak zorbalığa seyirci kaldığını ifade etti.

Olayı yargıya götüreceğini, yasakçılardan şikayetçi olduğunu ifade eden SDG, kimsenin inkar edemeyeceğini, tüm tartışmaların havuzun kamera kayıtlarından görüleceğini kaydetti.

SİTE YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Habervaktim internet sitesi yetkililerinin ulaşmaya çalıştığı Site Yönetimi telefonlara çıkmazken, zorbalıkla ilgili nasıl bir açıklamada bulunacakları merakla bekleniyor.

Üsküdar, Çengelköy'de bulunan Orme Sitesi'nde ortak kullanıma açık havuzda site sakinlerine ''Bikini Dayatması''...

BÖYLE BİR KURAL YOK!

Üsküdar 34 Haber Sitesi olarak Habervaktim internet sitesindeki bu haberin ardından ulaştığımız mağdur SDG. ve eşi SG. konuyla ilgili olarak bize yapmış oldukları açıklamada ise konunun tamamen tahammülsüzlük olduğunu söylediler. Konuyla ilgili olarak Orme Sitesi'nin internet adresinden ulaşmış olduğumuz ''site kuralları'' sayfasında havuz kullanımıyla ilgili olarak aşağıdaki 7 maddeden oluşan kurallara ulaşabildik. Fakat olaya konu olan haşema ile havuza girilmesi hususunda bir engel göremedik. SG. yaptığı açıklamada eşime sözlü olarak saldırıda bulunan şahıslar havuzun girişinde bulunan ''Havuz kıyafetleri ile havuza giriniz'' yazısını göstererek ''sizde bizim gibi bikini ile gireceksiniz, oradaki yazıyı okuyun! Madem siz anlamıyorsuz biz oraya haşema ile de girilmeyeceği yazdıracağız'' dediklerini söyledi. SG. haşemanında bir havuz giysisi olduğunun altını çizerken bu tutum ve davranışın tahammülsüzlüğün bir göstergesi olduğunu tekrar dile getirdi.

HAVUZ KURALLARI VE GİRİŞ-ÇIKIŞINDA PARMAK İZİ CİHAZININ KULLANILMASI

1- Cumartesi ve Pazar günleri kesinlikle misafir havuzu kullanamaz.
2- Misafirler, yakınlık derecesine bakılmaksızın ücret karşılığında yalnızca hafta içi havuza girebilir.
3- Yalnız 1. Derece yakınlar (Anne-baba veya oğlu-kızı-torun-gelin ve damat) hafta sonu ücret karşılığında havuzdan yararlanabilir.
4- Havuz Kurallarına uymayan daire mensuplarının havuz girişleri 7 günlüğüne; tekrarı durumunda 14 günlüğüne iptal edilecektir.
5- Havuza giriş-çıkışlar parmak izi sistemi kullanılarak yapılacaktır. Kayıtlarınızı müdüriyet binanızdan yaptırınız.
6- Parmak izini verdiğiniz parmağınızı okutarak bib sesinden sonra turnikeden geçiniz..
7- Turnikeden kesinlikle tek olarak geçiniz. Çocuklarınız için havuz görevlisinden yardım isteyiniz.


Habervaktim.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir