100 Yıllık Çınarı Yaşatalım

Murat Dilek - Üskudarım.org

100 Yıllık Çınarı Yaşatalım
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
1907'de kurucuların bir bölümü kulübü Kadıköy'e taşımaya niyetlenmiş. Buna itiraz edilince de aradaki ipler kopmuş. Bu fikri ortaya atanlar Üsküdar'dan ayrılarak Kadıköy'e yerleşmiş ve F.Bahçe'nin temellerini atmış. Kalan grup, 1908'de Anadolu ismiyle günümüze kadar ulaşan kulübü kurmuş. Mehmed Burhaneddin (Burhan Felek) ile kardeşi Dr. Hüdai Bey kurucular arasında yer alıyor. Güreş, atletizm, atıcılık başta olmak üzere çeşitli dallarda önemli başarılar elde edilmiş. Kuruluş renkleri yeşil-sarı olan Anadolu, İstanbul Ligi'nde uzun yıllar yer almış. Daha sonra adını Anadolu Üsküdar 1908, renklerini ise yeşil-beyaz olarak değiştirmiş.Bize bu bilgileri veren Kulüp Müdürü Erdal Özbey 65 yaşında ve bir dönem Üsküdarspor'da forma giymiş. 17 senedir canla başla takıma hizmet ediyor. Emekleri karşılığında hiçbir ücret talep etmiyor. Onu kulübe bağlayan şey futbol ve Üsküdar sevgisi.
 
Gelecek yıl kuruluşunun 100. yılını kutlayacak olan Türk futbolunun en eski kulüplerinden Anadolu Üsküdar, tarihinin en sıkıntılı günlerini geçiriyor. Yeşil-Beyazlılar, geçen hafta kendisi gibi ligden düşmemeye oynayan Çorluspor'a 2-1 yenilince ligin dibine indi.
 
Kulüpte korkunç bir maddi sıkıntı var. Hiçbir gelirleri de yok dense yeridir. Az da olsa sağdan soldan toplanan paralarla ayakta kalmaya çalışılıyor. Geçtiğimiz sezon Lig B'den 3. Lig'e düşmesinin sebebi de parasızlık. Takımda tanıdık bir sima da var. Futbolseverlerin daha çok Bursaspor'dan hatırlayacağı Selim Özer, 38 yaşında olmasına rağmen Üsküdar'da top koşturmaya devam ediyor.
 
Anadolu Üsküdar, Sivasspor'un pilot takımı olma yolunda ilerliyor. Mecnun Odyakmaz'ın el atmasıyla takımın kurtulabileceği düşünülüyor. Yakında olağanüstü genel kurul yapılacak ve mevcut yönetim değişecek. Amatöre düşülmezse Sivasspor'un da katkılarıyla gelecek sezon iyi bir takım kurulacak. Yani 100. yıl planları şu an için kümede kalıp kalmamaya göre ayarlı. 3. Lig'de tutunabilirlerse 100. yılda Lig B'ye yükselme hedefi de konabilir! 100 seyirciyle 100. yıl kutlanır mı? Üsküdar'da hali vakti yerinde olan insanların sadece eleştiri yapması yönetimi rahatsız ediyor. Takıma destek noktasında kimsenin kılının kıpırdamağından yakınılıyor. 'Kulübün parası yenildi' dedikodularından da artık herkes bıkmış. Olmayan paranın nasıl yeneceğinin izahı bulunamıyor.
 
1980 darbesinden sonra kulübün bazı tesislerine el konulmuş. Müzesinde kupa yok denecek kadar az. Çünkü hırsızlar kupa, fotoğraf ve ne bulursa süpürmüş. Kulübün tarihi de böylece uçup gitmiş. Üsküdar meydanındaki bir berber dükkandaki birkaç eski fotoğraf da olmasa Anadolu Üsküdar diye bir takımın varlığından şüphe edilecek. Tek tesellileri, ilk lisanslı sporcu ve kurucuların isminin yazılı olduğu levhaların çalınmamış olması. Anadolu Üsküdar, bir dönem maçlarını Burhan Felek'te oynuyormuş. Hem de 15-20 bin taraftara... Ancak oraya el konulunca, F.Bahçe Stadı'na gitmeleri istenmiş. Başa geçen çekilir misali boş tribünlere karşı epey maça çıkmışlar. Kendilerine ait bir statları olmadığı için çileleri sürüyor. Zaten en büyük sıkıntıları her maçı deplasmanda oynamak! Sezonun ilk yarısında iç saha maçlarını 450 YTL ödeyerek Beylerbeyi Stadı'nda oynamışlar. G.Saray burayı sahiplenince fiyatı 2 bin YTL'ye çekmiş. Tabii Üsküdar'ın gücü bu fiyatı ödemeye yetmemiş. Sezonun 2. yarısında Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün tahsis ettiği Maltepe Stadı'na gidiyorlar. Beylerbeyi'ne zor giden taraftarlar Maltepe'nin yolunu bile bilmiyor. Stadın bedeli 550 YTL, yani makul bir fiyat. Açıkçası başka çareleri de yok. Şimdilik en cazip yer orası gözüküyor. Maçlarını az sayıdaki taraftara oynuyorlar. Mesela, son Çorlu maçında 100 kişi bile yoktu.
 
100. yıl kutlamaları mı? Belki bir gece düzenleyip kutlama yapılabilir. Zaten başka bir şey de düşünülmüyor. Başta da dedik ya, yeter ki bu sezon amatöre düşülmesin, gerisi gelir!

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir