Oklar, bu sefer barış için atıldı!

2. Necmeddin Okyay Geleneksel Okçuluk Festivali, Üsküdar Salacak sahilinde gerçekleştirildi.

Oklar, bu sefer barış için atıldı!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi tarafından Talimhane Okçuluk Grubu ile işbirliği halinde düzenlenen ''2. Necmeddin Okyay Geleneksel Okçuluk Festivali'' Üsküdar Salacak sahilinde gerçekleştirildi.

Türklerin ata sporu olan ve kültürümüzde önemli bir yer tutan okçuluk sporunun tanıtımı ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla Üsküdar Belediyesi tarafından Talimhane Okçuluk Grubu ile işbirliği halinde düzenlenen ''2. Necmeddin Okyay Geleneksel Okçuluk Festivali'' Salacak sahilinde gerçekleştirildi. Etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler de katıldı.

Okçuluk sporumuza gönül vermiş olan Hattat Kemankeşlerin son temsilcisi merhum Hezarfen Necmeddin Okyay adına düzenlenen festivale; Türkiye, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, Yunanistan, Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerden 300'e yakın sporcu katıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

2. Necmeddin Okyay Geleneksel Okçuluk Festivali Üsküdar Salacak sahilinde gerçekleştirildi.

Islık çalan oklar kullanıldı!
2 gün sürecek festivalin ilk gününde, mehter takımı eşliğinde selamlama yürüyüşü ve mehteran konseri sonrası ülkelerinin geleneksel savaşçı kıyafetlerini giymiş okçular, önce oklarının üzerine kendi dillerinde barış ve hoşgörü mesajları yazdılar. Ardından üç yüze yakın okçu, ıslık çalan oklarını aynı anda Salacak sahilinden Kız Kulesi'ne doğru fırlattılar. Ok yağmuru ( Tir-i baran, tunder arrow ) gösterisi vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Altın ödüllü yarışmaya büyük ilgi
Ok yağmuru gösterisinin ardından altın ödüllü yarışma düzenlendi. 3 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya yurtdışından ve yurdun çeşitli bölgelerinden gelen okçular ile vatandaşlar katıldılar. Yarışmaya katılanlar denizdeki platformun üzerinde yer alan devekuşu yumurtasını vurarak içindeki Cumhuriyet altınını kazanmak için büyük bir uğraş verdiler.

Kara: Milletçe barış ve hoşgörüye ihtiyacımız var
Etkinlik sonrası bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, okun bir savaş aleti olmasına karşın kendilerinin özellikle şu günlerde milletçe çok ihtiyaç duyduğumuz barış ve hoşgörü mesajları vermek amacıyla kullandıklarını ifade etti. Necmettin Okyay'ın Üsküdar'ın yetiştirdiği ender bilim adamı ve el sanatları ustalarından biri olduğunu belirten Mustafa Kara, Osmanlı döneminde okçuluğa gönül vermiş ve 1950'li yıllara kadar okçuluğu yaşatmaya çalışmış bir şahsiyet olması nedeniyle de gerçekleştirdikleri etkinliğe kendisinin adını verdiklerinin altını çizdi.

Yarışmalar Pazar günü
16 Haziran Pazar günü ise Burhan Felek Atletizm Sahası'nda okçular birincilik için iki etap halinde kıyasıya mücadele verecekler.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir