Diyanet-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi'nden Toplu İstifa

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası İstanbul 2 Nolu şubesi toplu olarak istifa etti.

Diyanet-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi'nden Toplu İstifa
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'da bulunan Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası İstanbul 2 no'lu şubesinden yapılan açıklamada şube yönetimi olarak toplu halde istifa edildiği bildirildi.

Diyanet Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Musa Hakan bir basın açıklaması yaptı. Hakan'ın basın bildirisinde şu sözlere yer verildi;

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası İstanbul 2 Nolu şubesi toplu olarak istifa etti.

İSTİFA BİLDİRGESİ

Değerli basın mensupları, din hizmetinin omurgasını teşkil eden, Peygamber mihrabın da görev yapan, çok kıymetli dava arkadaşlarım.

Bugün burada ifadesi zor, can yakıcı bir kararı açıklama safhasındayız. Bu noktaya niçin ve nasıl geldik. Kısa bir açıklama yapmak istiyorum.

1998 yılında kurulan ve Dünyanın ilk müstakil Din görevlileri Sendikası olma özelliği taşıyan ve çok kısa sürede Pilot Bölge olarak seçtiği İstanbul'da teşkilatlanan DİYANET-SEN, tüm medya, sivil toplum örgütleri ve kamuoyunun ilgi odağı haline geldi.

Toplumumuzun manevi önderi ve mimarı olan Din görevlilerimizin hukuki çerçevede birlik oluşturmaları, daha etkili ve daha verimli hizmet sunabilmeleri amacıyla TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI kurulmuş, Daimi genel başkanımız merhum Av. Ahmet YILDIZ beyin Hakka yürümesinden sonra sendika da ufuk daralması, eksen kayması olmaya başlamıştır. İstişareye, kardeşliğe, dostluğa en önemlisi karşılıklı güvene dayalı bir sendika iken, haksızlığa karşı dimdik duran bir sendika iken, kendi içinde haksızlıklara başlaması, tek adamlılığa doğru gitmesi başta İstanbul 2 nolu şube olmak üzere tüm Türkiye'deki şubelerin dikkatini çekmiş ve çekilemez bir hale dönüşmüştür.

Sendikacılıktan uzak ve sendika ruhunu taşıyamayan, ilkeleriyle ters düşen Genel Merkez Yöneticileriyle devam etmemiz artık mümkün değildir.

Üzülerek ifade etmeliyim ki bağlı bulunduğumuz MEMUR-SEN KONFEDERASYONU'da çözümsüzlük konusunda gerekli adımları atamamış ve istikrarsız bir yönetim sergilemiştir.

Siyasi literatürümüzde meselelerin çözümünde ''Taşın altına elin sokulması'' gereğinden söz edilir. Başta kendi sorunlarımız olmak üzere ülke ve toplum sorunlarının çözümü için elimizi taşın altına birlikte koymamız lazım. Bu pasif değil, aktif vatandaş olmak demektir.

Zaman içerisinde teşkilatımızın sayısal ve yapısal değişimi ile birlikte sendikal anlayışımızın da daha üretken hale gelmesi gerektiğini düşünen şubemiz, etkin ve verimli bir sendikacılık için daha aktif, iletişim becerisi yüksek arkadaşlarla çalışmayı öncelemiş, buna paralel olarak bir kısım yönetimsel değişikliğe gitmiştir. Bu değişiklikte kurumsal yapımız dikkate alınarak arkadaşlar arasında aslında nöbet değişimine gidilmiştir. Fakat verimli, kaliteli bir sendikacılık anlayışı ile uygulamak istediğimiz bu yönetimsel değişiklik, gerek bazı arkadaşlarımız gerekse genel merkezimizce anlaşılamamıştır. Kişilerle bir problemimiz olmadığını, gerçek anlamda sendikacılık yapılacaksa bir dizi uygulamanın da gerekli olduğunu defaatle ifade etmemize rağmen, genel merkezimiz feshetme tehdidiyle şubemizin çalışmasına fırsat vermemiştir. Nisan 2013 tarihinde olağanüstü genel kurula giderek güven tazeleyen şubemize çalışacağı ekibi seçme hakkı tanınmamıştır. İstanbul 2 nolu şubemiz genel merkezimizin yapmadıklarını yapmaya çalıştığı, yeni bir sendikacılık anlayışı sunduğu için fazla olmuştur. Tepemizde Demokles'in kılıcı gibi 'sizi istediğimiz anda fesh ederiz' sözünü tekrarlayıp duran genel merkezle çalışılmayacağına ve bizi göreve getiren delegemizin iradesi dikkate alınmadığına göre ayrılmanın daha anlamlı olduğunu düşündüğümüz için istifa kararı aldık.

Sendikacılıkta Genel Merkez'in istikrarsız duruşu sebebiyle istifamızdan ötürü;

Başta Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'inde  aralarında bulunduğu sendikacılık hareketi olan Hilfu'l-Fudûl cemiyetine;

Dünyada sendikacılığın başlangıcını yapan Sanayi Devrimi'nin beşiği olan İngiltere de 1834 yılında Robert Owen,in kurduğu Büyük Ulusal Sendikalar Birliği'ne Almanya da 1864'te Uluslararası İşçi Derneği, diğer adıyla I. Enternasyonal'a Amerika Birleşik Devletleri'nde 1884 de kurulan  Emeğin Şövalyeleri örgütüne Ve Türkiye'de İstanbul'da Tophane fabrikasındaki işçilerce gizli olarak kurulan Amele-i Osmani (Osmanlı Amele) Cemiyeti'ne ve Dünyada her alanda sendikacılık yapan tüm duyarlı sendikal kahramanlara selamlarımı iletiyorum.

Bu sebeple; TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE olarak ben ve yönetimimde bulunan asil ve yedek arkadaşlarım Türkiye'de sendikacılığın daha iyi noktalara gelebilmesine vesile olmak için istifa ediyoruz.

Türkiye ve Dünya Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.

Musa HAKAN
Diyanet Sen İstanbul
2 Nolu Şube Başkanı


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir