Çocuk Ressam İlk Sergisini Açtı

Hafize Özal İlkokulu öğrencisi Mihaela Alexandra Cristea, ilk resim sergisini açtı.

Çocuk Ressam İlk Sergisini Açtı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Altunizade Hafize Özal İlkokulu Dördüncü Sınıf Öğrencisi Mihaela Alexandra Cristea, Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde ilk resim sergisini açtı.

Romanya'nın Craiova kentinde 2003 yılında doğan küçük ressam, 3 yaşındayken annesi Cornelia Demir ile birlikte Türkiye'ye geldi. Resme yatkınlığı, inşaat işiyle uğraşan babası Osman Demir'in küçük kızının kendisi için çizdiği çiftlik resmini bürosuna asmasıyla ortaya çıktı. Tesadüfen bu çizimleri bir resim öğretmeninin görmesi ve ''Bu yeteneğin iyi bir eğitim alması gerekiyor'' sözü üzerine küçük çocuk resim eğitimiyle tanıştı. İki yıl Altunizade Çocuk Merkezi'nde eğitim gören Mihaela Alexandra Cristea, daha sonra da ünlü ressam Sabir Mehti'den resim dersleri almaya başladı.

Eserleri 3 Yılda Tamamladı
İlk yılı suluboya çalışmalarıyla geçiren küçük ressam, daha sonra yağlı boya ve karakalem çalışmaya başladı. Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından yapılan sınavlarda başarılı olan Mihaela Alexandra Cristea, Üsküdar Çocuk Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Akademisi'nden eğitim desteği kazandı. Altunizade Hafize Özal İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri arasında okul birincisi olan küçük ressam, gelecekte tıp eğitimi alarak, genel cerrah olmak istediğini belirtti. Mihaela Alexandra Cristea, resimlerine 'Aişe' imzasını attığını sözlerine ekledi.

Fen ve matematik derslerini çok sevdiğini anlatan Mihaela Alexandra Cristea, ''En çok Leonardo da Vinci, Thomas Kinkade ve Vladimir Volegov'u beğeniyorum. Yeteneğimi çok çalışarak geliştirmek istiyorum'' dedi. Sergiyi gezen kişilerin genellikle eserleri beğendiğini belirten Mihaela Alexandra Cristea, sergide bulunan iki eseri ünlü ressamların resimlerine bakarak yaptığını söyledi.

Fransızca ve Romence Öğretmeni olan Cornelia Demir, kızının başarılarından gurur duyduğunu ifade etti. Sergide 7 eserin satıldığına değinen Cornelia Demir, ''Eserlerin bazıları da özel koleksiyondaydı. Yani satılık değildi. İnsanların bu sergiye ilgi göstermesi bizi sevindirdi'' dedi.

Cornelia Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya da katkılarından dolayı teşekkür etti.


Haberler.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir