Mehmet Zeki Akdağ'a saygı gecesi

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) ve Üsküdar Belediyesi'nin sanatcı için birlikte gece düzenledi.

Mehmet Zeki Akdağ'a saygı gecesi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmalar Derneği (ESKADER) ve Üsküdar Belediyesi’nin birlikte hazırladığı geceyi, yine dernek yöneticilerinden şair ve yazar Yusuf Dursun ile şair ve yazar Bestami Yazgan sunacak.
 
Yazarımız Ahmet Özdemir’in de katılıp hâtıralarını anlatacağı gecede Mehmet Zeki Akdağ, sevilen şiirlerini okuyacak. Başta Zeki Müren olmak üzere tanınmış sanatçıların Akdağ’ın güftelerinden seslendirdikleri eserler de dinlenebilecek. Dinleyicilere şairin şiir kitabı armağan edilecek. Katılımın serbest olduğu programın sonunda dinleyicilerin sorularına, katkılarına ve intibalarına da yer verilecek.
 
Toplantıya başta Sanatalemi.net sitesinin yazar ve şairleri olmak üzere İstanbul’daki edebiyatçıların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Bu arada gecenin sona ermesinden sonra İstanbul’un Avrupa yakasında oturanlar için araç tahsis edilecek.

ÖZGEÇMİŞİ

“Günümüzün Karacaoğlanı” olarak bilinen Mehmet Zeki Akdağ, 28 Haziran 1929 tarihinde Karaman Göktepe’de doğdu. Göktepe İlkokulu (1943), Veteriner Sağlık Teknisyeni okulu (1948), Ordu Dil Okulu (1960), mezunu. 1968 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olunca Milliyet gazetesinde çalışmaya başladı. Akşam, Güneş, Yeni İstanbul, Son Posta, Hergün ve Ortadoğu gazetelerinde muhabir, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın müdürü olarak görev yaptı. Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatkârlar Vakfı kurucu üyeliği, İLESAM İstanbul temsilciliği yaptı. ESKADER’in Şeref Üyesi. Şiir ve yazıları 1947 yılından bu yana Çınaraltı, Hisar, Türk Edebiyatı, Türk Dili, Milli Kültür, Yeni Ufuklar, Türk Yurdu, Türk Dünyası, Kültür Dünyası, Orkun, Tarla, Yeni İstanbul, Bayrak, Ayyıldız, Bugün gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı.

Eserlerinden bazıları: Kırkikindi (1967), Dar Saat (1973), Uzun Hava (1991), Yağmura Duran bulut (1999) ve Önce Şiir Vardı (1999).

Haber: Umut Bulut - Dergibi.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir