Çamlıca Camii Ay Sonunda Görücüye Çıkıyor

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başbakan'ın gündeme getirdiği ve kamuoyunu'nda Çamlıca Camii ismiyle anılan proje ile ilgili olarak konuştu.

Çamlıca Camii Ay Sonunda Görücüye Çıkıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başbakan'ın gündeme getirdiği ve kamuoyunu'nda Çamlıca Camii ismiyle anılan proje ile ilgili olarak konuştu. Kara, caminin projesiyle ilgili yaptıkları yarışmada sona gelindiğini ve bu ay sonunda görücüye çıkacağını belirtti.

Çamlıca Camii, ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açılışta gündeme gelmişti. Daha projesi bile ortaya çıkmadan birçok kişi tarafından eleştirilen ya da desteklenen camii için geri sayım başladı. 62 projenin katıldığı ve eylül ayında açıklanması beklenen yarışmanın Ekim sonunda açıklanacağını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, TOKİ mimarları, sivil mimarlar ve akademisyenlerden oluşan 9 kişilik seçici kurulun 62 projeyi önce 15 düşürdüğünü, ay sonunda da kazanan projeyi açıklayacağını söyledi.

Asıl Çamlıca şimdi halka açılıyor
Projenin gündeme gelmesiyle bölgedeki yeşil alanların tahrip edileceği söylentilerinin ve iddialarının ortaya çıktığını söyleyen Başkan Kara, burada bulunan 250 bin metrekarelik alanın 15 bin metrekaresinin sadece camii için ayrılacağını, diğer bölümlerin ise halkın kullanımına sunulacak yeşil alanlardan, spor alanlarından, kafeteryalardan oluşacağını ifade etti. ''Başbakanımız, belediye başkanı olduğunda Çamlıca'yı halka açmıştı. Asıl Çamlıca şimdi halka açılıyor. İstanbul'a yeni bir yaşam merkezi kavuşturmuş olacağız'' diyen Mustafa Kara, Üsküdar - Çekmeköy metro hattının da buraya yakın olan Kısıklı'dan geçeceğini ve ulaşımın kolay olacağını da belirtiyor.

Camii projesi ile ilgili ipuçları veren Kara, taklit bir eser olmayacağını, camiinin hem geçmişten izler taşıyacağını, hem de bu izlerin modern yorumlarının yer alacağını söylüyor. Kara camiinin isminin ise halk ve basın tarafından ''Çamlıca Camii'' olarak konduğunu belirtti.


Yeni Şafak


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir