Üsküdar'da neler oluyor?

Marmaray ile Haydarpaşa Port'un Üsküdar'a katkısı ne olacak? Bölgede metrekare fiyatları ne kadardan başlıyor?

Üsküdar'da neler oluyor?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Habertürk Gazetesi ile yaptığı söyleşide imar sorunları ve mülkiyet yapısından, Çamlıca Tepesi'ne yapılacak camii ve Haydarpaşa port projesi'ne kadar bir çok konuda açıklama yaptı.

Tarihi dokusuyla ve tarihten günümüze gelen ihtişamlı yapılarıyla, İstanbul'un simgelerinden biri olan Kız Kulesi'ni içerisinde barındıran ve 585 bine yakın nüfusuyla adeta bir şehri andıran Üsküdar'da yenilenme çalışmaları sürüyor.

1926 yılına kadar ayrı bir şehir olan Üsküdar, sonraki yıllarda İstanbul'a dahil edilerek ilçe olmuş. İstanbul'un iki kıtasını birleştiren en önemli noktalardan biri olan Üsküdar'da dönüşüm çalışmaları da hız kazandı. İlçenin gelişimini konuştuğumuz Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, depreme dayanıklı bina stokunu artırmak için ada bazında ve yerinde dönüşüm planladıklarını anlattı.

Binaların eski imar durumu ne olursa olsun, dönüştürüleceğini söyleyen Kara, ''En az 2 bin metrekarelik alanları birleştirip bize müracaat edenlere en fazla 3 emsalle izin veriyoruz'' diye konuştu.

3'te 2'lik çoğunluğun sağlanması ile dönüşümü hızlandıracak Kat Mülkiyeti Kanunu'nun yönetmeliğini beklediklerini söyleyen Kara, ''Vatandaşların dönüşümü istemesi lazım, nüfus yoğunluğumuz çok fazla. Birlik sağlanması zaman alıyor. Bu yüzden Üsküdar dönüşüme en geç katılacak ilçelerden biri olacak'' dedi.

ÜSKÜDAR'DA PLAZALAR OLMAYACAK!
İstanbul'da kentsel dönüşüm denince akla gelen yüksek plazalara müsaade etmeyeceklerini belirten Mustafa Kara, ''Biz ilçemizi üçe ayırdık. Merkez, Boğaz ve yeni gelişen alanlar olarak dönüşüm planlarını yapıyoruz. Ama bölgede yüksek katlı binalara izin vermeyeceğiz. Yani Üsküdar yükselmeyecek!'' diye konuştu.

CAMİ YARIŞMASI AY SONUNDA SONUÇLANACAK
Çeşitli tartışmalara yol açan, İstanbul'a yeni bir simge oluşturmak hedefiyle düzenlenen, Çamlıca Tepesi'ne inşa edilecek cami için düzenlenen yarışmanın sonucu ay sonunda açıklanacak. Gösterilen tepkilerin yersiz olduğunu savunan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''Bu camiyi, devlet yapmıyor, TOKİ yapmıyor, İstanbul Cami Yaptırma Derneği yapıyor. Ayrıca devlet nasıl konut yapıyorsa cami de inşa edebilir''diye konuştu.

HAYDARPAŞA PORT GELİYOR!
Yaklaşık 500 yıllık tarihe sahip olan Haydarpaşa Limanı, Gar ve Geri Sahası planlama çalışmaları başladı. 2007 yılından beri planlanan Haydarpaşa Port projesi ile Harem-Kadıköy arasında 1 milyon metrekarelik alanda yat limanı ve kulübü, kruvaziyer gemi limanı, 5 yıldızlı oteller, kongre merkezi, fuar alanları, ticaret alanları, alışveriş merkezleri, ofisler, inşa edilmesi planlanıyor.

MARMARAY ÇÖZÜM OLACAK!
29 Ekim 2013 tarihinde açılacak olan Marmaray Projesi ile Üsküdar'a saatte 70 bin insan sirkülasyonu olacağını söyleyen Mustafa Kara, ''Projenin teslimi ile 7 yıldır kapalı olan meydanımız bize teslim edilecek, bunun yanında biz de belediye binası ve katlı otoparkı Çavuşdere'ye taşıyarak, rahatça gezip dinlenilebilinecek geniş alanlar elde edeceğiz'' diye konuştu.

SPORTİF HAREKET BAŞLIYOR
Üsküdar Gençlik Merkezi'nde sportif faaliyetlere duyulan yoğun ilgi sonrası Çengelköy'e de bir Su Sporları Merkezi inşa edilmesi için çalışmalar yaklaşık 9 ay önce başladı. Projenin içinde 2 tane yarı olimpik yüzme havuzu, 4 tane sığ yüzme havuzu, 1400 metrekare spor salonu ve fitness merkezi, 600 metrekare SPA bulunacak. Merkezin 1.5 yıl içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.


Habertürk Ekonomi


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir