Fasl-ı Ramazan Sokakları Şenlendirdi

Türkiye'de ''Ramazan Çadırı'' geleneğini ilk olarak başlatan Üsküdar Belediyesi onbir ayın sultanı Ramazan'ı dolu dolu yaşıyor.

Fasl-ı Ramazan Sokakları Şenlendirdi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Türkiye'de ''Ramazan Çadırı'' geleneğini ilk olarak başlatan Üsküdar Belediyesi on bir ayın sultanı Ramazan'ı dolu dolu yaşıyor. Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan gelenekler ışığında kurulan iftar sofralarında on binler buluşuyor.

Üsküdar Belediyesi, iftar geleneğini iskelede ve 8 ayrı noktada kurduğu iftar sofraları ile devam ettiriyor. Ramazan süresince 600 bin kişinin faydalanacağı dağıtım merkezlerinde, günlük olarak 3 bin kilogram et, 2 bin kilogram pirinç, 2 bin kilogram tulumba tatlısı, 20 bin adet ayran, ekmek, hurma ve diğer gıda ürünleri kullanılıyor. Ramazan süresince her gün 25 bin kişiye iftarlık yemek dağıtmakta olan Üsküdar Belediyesi'nin sokak iftarları büyük ilgi görüyor. Üretim konsepti geçtiğimiz yıl tamamen yenilenen Aşevi'nde 50 kazanda pişen yemeklerle her gün toplam 25 bin kişi çorba, Üsküdar'ın meşhur etli ve nohutlu pilavı, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan menüden faydalanıyor. Ayrıca ilçe genelinde her gün ihtiyaç sahibi 300 aileye sefer taslarıyla sıcak yemek servisi dışında teravih sonrası bin kişiye kek ve limonata servisi yapılıyor. Artık gelenekselleştiği üzere Üsküdar vapur iskelesinin yanında bulunan dubada her gün vatandaşlar boğaz manzarası eşliğinde yemek yiyorlar. Üsküdar iskelesinin yanındaki dubada ve Salacak bağlantı yolu üzerinde oluşturulacak sofralarda her gün 8.000 kişi iftar sofrasından faydalanıyor.

Mimar Sinan Mahallesi'nde başlayan ve sırasıyla Mehmet Akif Ersoy, Ünalan, Burhaniye, Küçük Çamlıca, Acıbadem, Yavuztürk, Küplüce-Beylerbeyi, Ferah, Bahçelievler ve Kirazlıtepe'de devam eden sokak iftarlarına ortalama 3 bin 500 kişi katılıyor. İftar öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti ve sohbet yapılan sokaklarda masaları tek tek dolaşan ve vatandaşların iftarlarını kutlayan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara bir de konuşma yapıyor. Her gün farklı mahallede iftarlar düzenlendiğini ve mahalle iftarlarıyla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğun devamını amaçladıklarını söyleyen Başkan Kara, ''1996 yılında Üsküdar'da başlayan iftar geleneğinin tüm Türkiye'ye yayıldı. Ramazan ayı boyunca mahallelerimizde sadece bir kez birlikte iftar yapma imkânı buluyoruz. Ancak Ramazan boyunca Bağlarbaşı Kültür Merkezi bahçesinde tüm Üsküdarlılarla birlikte kültür ve eğlencenin tadını yaşıyoruz. Mahalle sakinlerine Bağlarbaşı Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen kültür etkinliklerine de bekliyoruz'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir