Colorado Springs'den Üsküdar'da müzik şöleni

Üsküdar'da bir konser veren Colorado Springs Gençlik Senfoni Orkestrası, ünlü kompozitörlerin eserlerini seslendirdi.

Colorado Springs'den Üsküdar'da müzik şöleni
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Dünyaca ünlü Colorado Springs Gençlik Senfoni Orkestrası, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın da katılımıyla muhteşem bir konser verdi. Konsere ayrıca ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Kilner, geçtiğimiz ay merkeze alınan valilerden Saim Saffet Karahisarlı, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Star Medya Grubu Operasyon Grup Başkanı Haşmet Gökırmak, Star Medya Grubu Koordinatörü Mehmet Sadioğlu ve davetliler katıldı.

Genç müzisyenlerden oluşan ve Star Medya Grubu'nun sponsorluğunda Üsküdar'da bir konser veren Colorado Springs Gençlik Senfoni Orkestrası, ünlü kompozitörlerin eserlerini seslendirdi.

Üsküdar'da müzik dolu gece
T.C. Başbakanlık AB Genel Sekreterliği, Dünya Üniversite Gençliği Platformu, Tiffany & Co. - Damas ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Üsküdar Belediyesi'nin evsahipliğinde düzenlenen konseri dünyaca ünlü şef Gary Nicholson yönetirken, TRT Gençlik Korosu ve İDSO Çocuk Korosu da bu müzik şölenine eşlik etti.

Konser öncesi bir konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, bir gün önce Dağlıca'da gerçekleşen ve 8 şehit verdiğimiz saldırı ile ilgili olarak ''Bu gün herkesin yüreği yanıyor. Maalesef Dağlıca'da 8 fidanımızı kaybettik, şehit verdik. Bu yüzden içimiz sızlıyor'' diye konuştu. Buradan bir mesaj vermek istediğini kaydeden Bağış, ''Nasıl bu koroda farklı farklı müzik aletleri, farklı sesler, birlikte muazzam bir harmoni oluşturuyorsa, Türkiye'de de asırlardır Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Boşnağıyla, Zazasıyla Alevisiyle, Sünnisiyle, Ermenisiyle, Musevisiyle, Süryanisiyle hep birlikte biz aslında muazzam bir harmoni, muazzam bir senfoni oluşturuyoruz. Biz birlikte Türkiye'yiz'' şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın selamlama konuşması sonrası Rossini'nin Giyom Tel Uvertürü ile başlayan konserde, Dvorak'ın 8. Senfonisi, Williams'dan Kovboylar Uvertürü ve Somewhere in my memory, Copland'ın Rodeo'dan Hoe Down, Rouse'nin Orange Blossom Special, Andreev'in Prebulgarians Süiti ve Rey'in ''Türkiyem'' Semfonik şiirinin son bölümü seslendirilirken, bu muhteşem gece Haydn'ın Te Deum yapıtı ile son buldu.

Colorado Springs Gençlik Senfoni Orkestrası, şef Gary Nicholson yönetiminde ABD'de verdiği konserlerin yanısıra, Avrupa'dan Uzakdoğu ve Avustralya'ya kadar her yıl dünyanın bir bölgesine turne düzenliyor. 1980 yılında müzik eğitimini amaçlayan bir dernek kapsamında kurulan ve kısa zamanda büyük başarılara imza atan topluluk, ''Müzik Aracılığı ile Biz Bir'iz'' deyişini kendi sloganları olarak kullanıyorlar.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir